Додик: Запад признао Косово* по одлуци групе људи! Зашто онда не могу референдуми? Шефик се боји нашег

ОДРЕАГОВАО НА ЏАФЕРОВИЋЕВУ ИЗЈАВУ ДА БиХ НЕЋЕ ПРИЗНАТИ РЕФЕРЕНДУМЕ О ПРИСАЈЕДИЊЕЊУ РУСИЈИ

* Милорад ДОДИК: БиХ нико не пита да ли ће признати референдуме у Украјини. Председништво БиХ неће бити у прилици да одбије те референдуме, барем не у наредних месец и нешто дана... Ја ћу уложити сваку врсту вета, јер сматрам да БиХ нема с тим ништа. Он /Џаферовић/ се боји нашег референдума, који му виси за главом

__________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да БиХ нико не пита да ли ће признати референдуме у Украјини.

       "Ја мислим да сви имају право на ту врсту референдума. Мислим да је Запад посeјао ту врсту неизвесности, ако је прихватио да на бази одлуке скупштине или једне групе људи у Косову призна независност, зашто онда не би могло на бази референдума", рекао је Додик коментаришући изјаву председавајућег Председништва БиХ Шефика Џаферовића да БиХ неће признати референдуме у Украјини.

       Он је додао да се за то пита Председништво и да Џаферовић може да говори шта хоће.

       "Ми мислимо да БиХ неће имати одлуку о томе. БиХ нико и не пита хоће ли признати или неће признати", изјавио је Додик за "Независне новине".

       Додик је оценио да Председништво БиХ неће бити у прилици да одбије те референдуме, барем не у периоду у месец и нешто дана, док не дође ново, а да не верује да ће то учинити ни нови сазив.

       "Ја ћу уложити сваку врсту вета, јер сматрам да БиХ нема с тим ништа. Он /Џаферовић/ се боји овог нашег референдума, који му виси за главом", рекао је Додик.

       Од 23. до 27. септембра у Доњецкој Народној Републици и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској области и ослобођеним територијама у Запорошкој области, одржани су референдуми о припајању Русији.

       Огромна већина бирача у овим областима подржала је прикључење Русији, а међу посматрачима на овим референдумима били су и посматрачи из Републике Српске. 

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари