Додик: За председавајућег Савета министара БиХ предложићемо Зорана Тегелтију

БЕЗ  КОМЕНТАРА МЕКТИЋЕВЕ ИЗЈАВЕ ДА ЈЕ ХРВАТСКА ПРЕКО СЕЛЕФИЈА  ПОКУШАЛА ДА УБАЦИ ОРУЖЈЕ У БиХ

          МИЛОРАД Додик, председник СНСД, рекао је данас да се за сада не може говорити о именима кандидата за позиције у власти на нивоу БиХ, укључујући и Савет министара, али да ће српска групација коју предводи СНСД за председавајућег тог савета предложити Зорана Тегелтију.

          Додик је новинарима у Добоју рекао да је све остало ствар договора.

          "Не можемо сада да говоримо о томе јер се није завршила ни расподела ресора у самом Савјету министара. Неозбиљно је говорити о именима", рекао је Додик.

          Када је реч о његовој ранијој изјави да су урађене техничке формулације власти на нивоу БиХ и да ће то бити документ од једне и по странице, Додик је навео да ће се ту наћи основне ствари у вези са уставним поретком, Дејтонским споразумом, реформским процесима, евроинтеграцијама, борби против криминала...

          На питање треба ли БиХ нови устав, Додик, који је председавајући Председништва БиХ, одговорио је да БиХ треба свашта и да је то велика тема.

          Он није желео да коментарише наводе министра безбедности БиХ у техничком мандату Драгана Мектића да је Хрватска, преко одређених селефија, покушала да у БиХ убаци оружје.

          "Не коментаришем Мектића", рекао је Додик. 

          (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари