Додик: Време је за ревизију наметнутог - вратите се у оквире Устава БиХ или БиХ неће бити

У ГАЦКУ НАГЛАСИО: ОВО НИЈЕ СЕЦЕСИЈА – ТРАЖИМО УСТАВНУ ЗЕМЉУ, АКО ТО НЕ БУДЕ - У ЊОЈ НЕЋЕМО БИТИ

* „БиХ нема суверенитет, а одлуке донесене на заједничком нивоу немају обавезујућу снагу за ентитете. Ово није земља која је направљена на тај начин, него тако да су ентитети субјекти унутрашњих али и спољно-политичких питања, а не да заједнички ниво нешто нама наређује. Не, ми наређујемо њима и тако ће и остати“

______________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да суверенитет имају ентитети, а не БиХ, те да се он покушава прибавити БиХ отимајући имовину Републици Српској.

          Овако је прокоментарисао јучерашњу седницу Парламентарне скупштине БиХ, на којој су биле тачке које се мијешају у унутрашње ствари Републике Српске, попут измена Кривичног закона у вези са суверенитетом БиХ и резолуција у вези са слободама у Српској.

          - БиХ нема суверенитет, а одлуке донесене на заједничком нивоу немају обавезујућу снагу за ентитете. Ово није земља која је направљена на тај начин, него тако да су ентитети субјекти унутрашњих али и спољно-политичких питања, а не да заједнички ниво нешто нама наређује. Не, ми наређујемо њима и тако ће и остати. Тако су прошли и ови закони, тако је прошла и декларација и тако ће проћи и БиХ - рекао је Додик новинарима у Гацком.

          Истакао је да се Република Српска залаже да се БиХ врати у оквире Устава.

          - Оно што имамо данас је наметнуто мимо Устава и воље пре свега нас. Сада је време да направимо ревизију. Или вратите БиХ на Устав БиХ или је неће бити, то је оно што говоримо упорно. Ово није сецесија. Тражимо уставну земљу, а ако је нема логично је да у њој нећемо бити - поручио је Додик.

          https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=506993


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари