Додик упознао амбасадоре Квинте са ставовима Бањалуке о Уставном суду БиХ

СРНА: У ЗГРАДУ ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ДОШЛИ НА ПОЗИВ ЊЕГОВОГ СРПСКОГ ЧЛАНА

         СРПСКИ члан Предсeдништва БиХ Милорад Додик упознао је амбасадоре земаља Квинте са ставовима званичника Републике Српске након одлуке Уставног суда БиХ у вези са Законом о пољопривредном земљишту Српске.

        Према сазнањима новинаске агенције Срна, амбасадори САД, Велике Британије, Француске, Немачке и Италије дошли су на састанак у зграду Председништва БиХ на позив српског члана Председништва БиХ Милорада Додика.

        Додик им је пренео закључке са јучерашњег састанка званичника Републике Српске, односно да представници у заједничким институцијама БиХ обустављају рад на одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док не буде усвојен закон о Уставном суду БиХ у чијем саставу не би било страних судија, те да ће та одлука бити потврђена на посебној седници парламента Народне скупштине Републике Српске, која ће бити одржана у понедељак, 17. фебруара.

        Он је појаснио да је овај закључак уследио након одлуке Уставног суда БиХ да је члан 53 Закона о пољопривредном земљишту Српске, којим је прописано да пољопривредно земљиште које је јавно добро, односно државно власништво, по сили закона постаје власништво и посед Српске у супротности са Уставом БиХ, односно да је Уставни суд утврдио да је реч о искључивој надлежности БиХ у регулисању питања државне имовине

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари