Додик: Тражимо да се законом учини кажњивим називање Српске и Срба – геноцидним

„ПРЕДЛОЖИЋЕМО ТАКАВ ЗАКОН, ПА ОТИЋИ У ИНСТИТУЦИЈЕ БиХ ДА ВИДИМО ШТА ЋЕ БИТИ ДАЉЕ“

* Српски члан Председништва БиХ Милорад ДОДИК у Прњавору: Прошло је шест месеци од доношења одлуке да се не учествује у ради институција на нивоу БиХ, па треба да се поново седне. Разлози зашто смо донели ту одлуку нису нестали, али има неких идеја

__________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је први тест за учешће српских представника у раду заједничких институција то што ће бити предложен закон да се Република Српска и српски народ не могу називати геноцидним.

       “Ми ћемо предложити закон да се Република Српска и српски народ не може називати погрдним именима, отићи ћемо тамо и видећемо даље. Ако буде воље да се ради, радићемо”, рекао је Додик новинарима у Прњавору.

       Он је подсетио на закључке Народне скупштине да српски представници у заједничким институцијама раде у складу са оним шта је процена и интерес Републике Српске.

       „У тим закључцима неће бити потребно ништа мењати, само да се то правилно протумачи”, рекао је Додик.

       О наредној посебној седници Народне скупштине РС рекао је да је пристојно, након што је прошло шест месеци од доношења одлуке о томе да се не учествује у ради институција на нивoу БиХ, да се поново седне.

       „Разлози зашто смо донијели одлуку због чега се не појављујемо у одлучивању нису нестали, већ су ту, има неких идеја”, рекао је Додик.

       Додик је оценио да би могло бити корисно да се предложи закон према којем ће се казнити било какво називање Републике Српске и српског народа геноцидним или творевином те врсте и да се то кажњава затвором.

       „Сада видим да неки из опозиције поново галаме, пре месец дана су говорили да нису заинтересовани, да не желе, неће ништа, а сада када се покушава нешто урадити ништа им не ваља”, истакао је Додик.

       Он је додао да се на те неозбиљне политичке ставове не треба обзирати, али сматра да су они добродошли саговорници на Народној скупштини.

       „Биће ми веома важно да чујем шта мисле и опозициони представници”, закључио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари