Додик: Све је подређено интересима муслимана у Сарајеву и странаца

ЦЕНТРАЛНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА БиХ РАСПИСАЛА ИЗБОРЕ ЗА 2. ОКТОБАР

 

* Лидер СНСД након консултација са коалиционим партнерима: „Та Централна изборна комисија очигледно покушава да буде на једној страни, а да се сви учесници политичког процеса према томе равнају онако како они очекују да се то деси

       ЦЕНТРАЛНА изборна комисија (ЦИК) расписала је изборе у веома сложеним околностима и можемо са правом да сумњамо да је подређена одређеним политичким интересима муслимана у Сарајеву и дела међународне заједнице, рекао је Милорад Додик председник СНСД-а на конференцији за новинаре након одржаног састанка партнера владајуће коалиције у Републици Српској у Бањалуци.

       „Та Централна изборна комисија очигледно покушава да буде на једној страни, а да се сви учесници политичког процеса према томе равнају онако како они очекују да се то деси" истакао је Додик.

       Нагласио је да нема озбиљне земље на свијету гдје учесници политичког живота, поготово избора, не усаглашавају стандарде везано за изборе.

       Председник СНСД-а је подсетио да није било јавног конкурса, нити је комисије Представничког дома која је то требала да уради и није било законом прописане процедуре.

       „Суд БиХ ће бити покриће за те незаконите очигледне одлуке, као што је то код Централне изборне комисије" рекао је Додик.

       Избори ће се спровести у веома сложеним околностима, каже Додик, то су међународне околности али и околности у БиХ.

       Општи избори у БиХ биће одржани у недељу, 2. октобра, одлучила је данас Централна изборна комисија БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари