Додик: Српска је за неке из опозиције у Србији далеко иностранство којег би се најрадије одрекли

НЕКА СВАКО ДОКАЖЕ ПОРЕКЛО СВОЈЕ ИМОВИНЕ, АЛИ ТО НЕ ТРЕБА ДА БУДЕ ЛОВ НА ВЕШТИЦЕ

* „Нико неће сносити санкције којима је дипломатско-конзуларним представништвима запретила министар иностраних послова у Савету министара Бисера Турковић за неистицање заставе БиХ. То је континуитет злоупотребе положаја и Министарства и министра

* „Неки из опозиције у Србији никада не би показали интерес за Републику Српску чим су склони да врше дисквалификацију, уместо да се заложе да Срби из Српске имају аутоматско држављанство Србије и по том основу предвиђена права"

* „Хрватска је сваком Хрвату у БиХ дала држављанство и у овоме нико не види проблем. Нашли су се неки смутљивци у Србији који су се одједном сјетили Републике Српске коју нападају и кажу да смо мање вриједни, умјесто да желе да добијемо аутоматско државаљанство Србије

________________________________________________________

         МИЛОРАД Додик, председник СНСД, рекао је да се залаже за то да свако докаже порекло своје имовине, поготову јавни службеници, али да то не треба да буде "хајка на вештице".

       Додик је истакао да је тематика Закона о пореклу имовине суштински решена законодавством Републике Српске, али да је због јавне перцепције о томе било неопходно предложити закон о утврђивању порекла имовине.

       Говорећи о Предлогу закона о утврђивању порекла имовине и посебном порезу на имовину који би, на предлог Клуба посланика СНСД-а, требао да се нађе сутра пред Народном скупштином, Додик је рекао да је тај законски предлог прошао јавну расправу и да би и опозиција требала да га подржи.

       "За то сам да свако докаже порекло своје имовине, поготово јавни службеници, али то не треба да буде хајка на вештице. Тачно се зна шта ради Пореска управа, шта раде ови други органи. Они ће утврдити шта није било у складу са законом и предузимаће мере", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

       Додик, који је и српски члан Председништа БиХ, изјавио је да је Република Српска организовано друштво и има правни систем у оквиру којег ће решавати свако питање злоупотребе закона.

       Коментаришући наводе појединих представника опозиције у Републици Српској да закон о утврђивању порекла имовине никада неће доћи на дневни ред парламента, Додик је рекао да се "никада не зна шта је њима важно".

       "Када сарађујете са међународном заједницом онда вас оптуже како сте миљеник. Када не сарађујете - онда дестабилизујете мир и тако даље. Ваљда је то њихов вокабулар на који они имају право", рекао је Додик.

       Народна скупштина Републике Српске требало би да на сутрашњој седници размотри Предлог закона о утврђивању порекла имовине и о посебном порезу на имовину. 

Додик: Турковићева злоупотребила

положај, нико неће сносити санкције

         Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да нико неће сносити санкције којима је дипломатско-конзуларним представништвима запретила министар иностраних послова у Савету министара Бисера Турковић за неистицање заставе БиХ.

       Додик сматра да је то континуитет злоупотребе положаја и Министарства и министра.

       "Мислим да људи то све више данас разумeју. Она то сматра својом прћијом већ одавно. Једино надлежно место за спровођење спољне политике је Председништво БиХ, а она тамо више не долази нити може више да учествује као кредибилна, нити као извештач", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

       Он је оценио да прописивање овакве одлуке више говори о немоћи, него о моћи.

       "Не знам шта сад она хоће, да амбасадори носе у џепу заставу и чим изађу из аута да је рашире", рекао је Додик.

       Министар иностраних послова у Савету министара Бисера Турковић прописала је одлуку којом запосленима у том министарству и дипломатско-конзуларним представништвима /ДКП/ налаже употребу заставе, грба и химне БиХ, а у противном поручује следе санкције.

Опозиција у Србији најрадије

би се одрекла Српске

         Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Република Српска за појединце из опозиције у Србији далеко иностранство којег би се најрадије одрекли.

       "Никада не би показали интерес за Републику Српску чим су склони да врше дисквалификацију, уместо да се заложе да Срби из Српске имају аутоматско држављанство Србије и по том основу предвиђена права", рекао је данас новинарима Додик, коментаришући тврдње дијела опозиције у Србији да Српска напредна странка за предстојеће изборе прикупља гласове у Републици Српској.

       Он је истакао да опозиција из Србије вербално напада људе из Српске који се годинама суочавају са комплексним процедурама да би добили држављанство Србије.

       "Хрватска је сваком Хрвату у БиХ дала држављанство и у овоме нико не види проблем. Нашли су се неки смутљивци у Србији који су се одједном сетили Републике Српске коју нападају и кажу да смо мање вредни, уместо да желе да добијемо аутоматско државаљанство Србије", рекао је Додик у Бањалуци. 

        

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари