Додик: САД Шмита сматрају високим представником, a за Српску је он – обични грађанин Немачке

НАГЛАСИО ДА ЈЕ МИСИЈА „АЛТЕА“ МОГУЋА САМО У РАНИЈЕМ ФОРМАТУ

* „Због галаме из Сарајева одједном се појавило додатних 500 војника који круже по БиХ, ту су испред школа, вртића... Е, против такве смо мисије Алтеа. Еуфор не може изводити овакве нове операције без сагласности и одлуке Председништва БиХ

_______________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик казао је данас да се раније залагао за продужење мандата ЕУФОР-у, али да „више неће подржавати снаге које патролирају градовима и долазе с оклопним возилима пред школе, вртиће и институције“.

       - Због галаме из Сарајева одједном се појавило додатних 500 војника који круже по БиХ, ту су испред школа, вртића... Е, против такве смо мисије Алтеа. Алтеа (ЕУФОР) може наставити своју мисију у БиХ као у претходним годинама, али не може вршити овакве нове операције без сагласности и одлуке Председништва БиХ. За то се залажем - рекао је Додик.

       Истакао је је да су појединци успели са опструкцијом у вези са Изборним законом БиХ.

       - Немам ништа против тога да се избори одрже сутра. Моја партија и ја смо спремни на још једну победу. Очито да бошњачко-муслиманска страна опструише Изборни закон. Хоће опет да изаберу свог типа у Председништво, уместо легитимног Хрвата - каже Милорад Додик.

       Додао је како се радује поновној победи своје партије.

       Након састанка њега и бошњачког члана Председништва БиХ са специјалним америчким изаслаником за западни Балкан Габријелом Ескобаром и помоћником државног секретара САД у Канцеларији за Европу и Евроазију Карен Донфрид рекао је да Америка остаје при томе да је Кристијан Шмит високи представник.

       - Ми остајемо при томе да он то није. И ти његови напори, евентуалне одлуке неће бити уважене јер се ради о обичном грађанину који нема легитмитет Савета безбедности - рекао је Додик.

       Поручио је да данас члан Председништва БиХ Жељко Комшић није био присутан, те да је како каже имао преча посла.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари