Додик: Руководство Српске не жели да сруши БиХ - Карен Донфрид не говори истину

ЖАЛОСНО ЈЕ ШТО НЕКО СА ЊЕНОГ НИВОА НАСТУПА ТАКО ДА МОРАМ ДА КАЖЕМ ДА ТО НИЈЕ ИСТИНА

* „Република Српска има право да добије сва своја овлаштења која јој припадају Уставом и све оно што је учињено у међувремену мимо Устава мора да буде ствар дискусија међу нама, о чему се и Донфридова сложила

* „Република Српска нема ниједан план, нити један документ који би потврдио тврдње Донфридове које је очигледно покупила у политичком Сарајеву и добила од својих сарадника који већ дуго година раде у БиХ против интереса Републике Српске

________________________________________________________

       НИЈЕ тачна тврдња помоћника државног секретара САД Карен Донфрид да руководство Репубике Српске жели да сруши БиХ, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, нагласивши да се оно залаже за поштовање Устава БиХ.

       „Тврдити да руководство Републике Српске жели да сруши БиХ једнако није тачно као што је истина да сам и на састанку са Донфридовом, а и касније у јавности говорио да Република Српска поштује територијални интегритет и међународни суверенитет БиХ, али и Устав БиХ према којем је БиХ састављена од два ентитета и три конститутивна народа. Република Српска има право да добије сва своја овлаштења која јој припадају Уставом и све оно што је учињено у међувремену мимо Устава мора да буде ствар дискусија међу нама, о чему се и Донфридова сложила", истакао је Додик.

       Српски члан Председништва БиХ је у видео објави на Твитеру рекао да му је жао што је дошло до различите интерпретације састанка којем је присуствовао заједно са помоћником државног секретара САД у Канцеларији за Европу и Евроазију Карен Донфрид.

       Он је навео да је јасно речено да Република Српска нема ниједан план, нити један документ који би потврдио тврдње Донфридове које је очигледно покупила у политичком Сарајеву и добила од својих сарадника који већ дуго година раде у БиХ против интереса Републике Српске.

       "Разговор који смо водили није могао да буде основ за закључивање које је она касније изнела у јавности и мислим да су пуни спекулација, да нису тачни. Забрињавајуће је да је неко са тако високог политичког нивоа спреман да интерпретира састанак на начин како се он није десио и да морам да реагујем са тврдњом да то није истина", истакао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари