Додик: Преко Тужилаштва БиХ покушавају да ми организују политички процес у изборној години

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ПОНОВО У ТУЖИЛАШТВУ БиХ

* „Није случајно што се питање мог кредита у Павловић банци потеже. Нека подигну оптужницу, па да идемо на суд“

* Монографија о дипломатији БиХ може обухватити само постдејтонски период, а никако ратни. Израде те монографије не може бити без сагласности Председништва БиХ

* „Муслимани четири године не желе да промене српски кадар у ОБА, него држе кадар ПДП-а и Младена Иванића који је он довео. Они су све препустили Осману Мехмедагићу

_________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поново је био у Тужилаштву БиХ гдје је дао изјаву у вези са куповином некретнине у Београду.

       „Није случајно да се прича у вези са мојим кредитом у Павловић банци потеже у изборној години. Нека подигну оптужницу, па да идемо на суд. Ово је политички мотивисан процес", изјавио је Додик.

       Он је нагласио  да је негирао оптужбе и предочио доказе који су од њега тражени и на тај начин отклонио све сумње, које од почетка овог процеса трају.

       „Банка је дужна да чува документацију пет година након отплате кредита, а тај кредит је отплаћен новим кредитом из 2008. године. Тако да је прошла обавеза да банка чува документа и архив" рекао је Додик.

       Такође је истакао да је он предочио своје оригиналне уговоре.

       „Због истраге нећу то сада показати, али када буде време да се може то да покаже, веома сам заинтересован да то покажем. Друга прича је наводно печат. Ја сам у то време био упосленик Владе Републике Српске и они су само оверавали документе о томе да сам ја упосленик и о томе колика ми је плата, јер је то тражено за сам кредит и ништа више." додао је српски члан Председништва БиХ.

       „Влада Републике Српске није била гарант, нити отплаћује кредит. Ја сам био запослен у Влади Републике Српске и тражено је само да покажем колика ми је плата. Трећа ствар је била везана за нека лица у банци, ја сам добијао закупнине за годину дана унапред на рачун у Павловић банци. Павловић банка је - да би наплатила камате од тог мог новца од закупнине - наплаћивала отплату кредита" рекао је Додик.

БиХ нису ни Мехмедагић,

ни Џаферовић и Комшић

       Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Обавештајно-безбедносна агенција (ОБА) приватизована и да ће тражити од председавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије да упути писмо у коме ће навести да се сторнирају налози о забрани уласка у БиХ професорима, адвокатима и другима који су на списку директора те агенције Османа Мехмедагића.

       „Муслимани четири године не желе да промене српски кадар у ОБА, него држе кадар ПДП-а и Младена Иванића који је он довео. Они су све препустили Осману Мехмедагићу Осмици да он ради у условима када му је спорна диплома, када се против њега спроводе поступци и када је приводио председника Суда БиХ да га инструише какве ће одлуке доносити и које ће судско веће довести", рекао је Додик.

       Осврћући се на најновије забране уласка појединим значајним историчарима, адвокатима и другим људима из Србије у БиХ, Додик је рекао новинарима да је ријеч о приватизацији функција и да је јасно због чега се то чини.

       "Осмица сада самостално одлучује о томе јер нама кажу да је самостално. Сада ће се покренути то питање кроз институције. Ако се то ради, онда то мора бити одлука БиХ. БиХ није Осмица, него су БиХ и Срби и Хрвати и муслимани. Ако нема тога, онда то није одлука", нагласио је Додик.

Ратне године не могу бити у монографији

       Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да, уколико неко жели да изради монографију о дипломатији БиХ, то може бити само постдејтонски период и да за то треба формирати мешовиту комисију која би одредила који садржај се ту може наћи.

       Додик је, осврћући се на налог министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић, која је у министарству на чијем је челу покренула израду монографије дипломатије БиХ од 1992. до 2022. године, без сагласности Председништва БиХ, истакао да је то злоупотреба положаја.

       "Уколико неко жели БиХ да то буде монографија дипломатије БиХ, онда не могу укључити ратне године", рекао је новинарима Додик.

       Он је додао да је то министарство ратних година било изразито непријатељско према Србима и да то не може да буде дио заједничке политике.

       "Очигледно је да су муслимани кренули да сруше све ово", оценио је Додик.     

       Поновио је да неће бити санкција Русији.

       „Можда ће неко од муслимана који су на неким позицијама дати налог за нешто, али то је кривично дело и не може да се толерише", поручио је Додик.

      

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари