Додик: Предложићу смањење ПДВ на брашно, уље и шећер на 10 одсто

„ТО ЈЕ МЕРА КОЈА БИ УБЛАЖИЛА УДАР ИНФЛАЦИЈЕ НА ПОРОДИЧНЕ БУЏЕТЕ“

* „БиХ има најнижу стопу ПДВ у Европи, па сматрам да је време да се повећа ПДВ на луксуз, а да порези на основне животне намирнице буду смањени. Ова би мера била привременог карактера и могли бисмо је ограничити до краја ове године док се не стабилизује тржиште

___________________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, председник СНСД, изјавио је Срни да ће као председник највеће политичке организације у Републици Српској и БиХ предложити смањење стопе ПДВ на брашно, уље, шећер и остале основне животне намирнице на 10 одсто.

       Додик је нагласио да је смањење ПДВ на основне животне намирнице једна од мера која би сигурно зауздала повећање цена и ублажила удар инфлације на породичне буџете у целој БиХ.

       Ова би мера, тврди Додик, била привременог карактера и могли би је ограничити до краја ове године док се не стабилизује тржиште.

       - Диференцирана стопа ПДВ, уз ограничење маржи у малопродаји, у овом тренутку био би сасвим адекватан одговор на инфлаторни удар. С обзиром на то да БиХ има најнижу стопу ПДВ-а у Европи, сматрамо да је време да се повећа ПДВ на луксуз, а да порези на основне животне намирнице буду смањени - закључио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари