Додик: Победио сам упркос мешању Запада - поништавање избора нереално

УНУТАР ПОБЕДНИЧКЕ КОАЛИЦИЈЕ ПОЧЕЛИ РАЗГОВОРИ О ФОРМИРАЊУ ВЛАСТИ У РС И ФБиХ

* Руској новинској агенцији ТАСС рекао: „Моја укупна предност, према резултатима избора, износи 30.000 гласова, односно око пет или шест одсто. У тренутним околностима, то је веома значајан резултат, који се не може довести у питање било каквим поступком који би овде покренуле опозиционе странке

* Открио да му је више од десет председника Влада и држава честитало победу на изборима, али да још није председник Србије Александар Вучић који чека коначне резултате избора

* Председник ДЕМОСА Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: Улица ништа добро не може донети

* Председник Уједињене Српске Ненад СТЕВАНДИЋ: Надам се да ЦИК неће бити политички нструментализован. Не смемо да оспоримо право да све испита опозиција. Одбијам да је било ко од нас био у изборној крађи. Грађани нису били таоци у изборној кампањи и не треба да буду ни после ње. Нико никоме не спори право да се буни

* Председник НДП Драган ЧАВИЋ: ЦИК је политички обојен. На њих имају утицај странке које су у опозицији. Сада је на тесту. Верујем у закон

_________________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, председник СНСД-а, рекао је након састанка владајуће коалиције да су избори спроведени фер и поштено.

       - На неким местима је било неправилности, али то треба да утврде надлежни органи - рекао је Додик и додао да је било речи и о формирању власти на нивоу Српске и БиХ и формирању Владе.

       Нагласио је да нема ниједног разлога за забринутост, те да је Република стабилна.

       - Важно је поштовање закона када је реч о новом бројању гласова - рекао је Додик и додао и да је захтев за поништавање избора - нереалан.

       Додик је рекао и да му је више од десет председника Влада и држава честитало победу на изборима, али и да још није добио честитку од председника Србије Александра Вучића и да он чека коначне резултате избора.

       Председник НПС-а Дарко Бањац је рекао да су грађани изабрали новог председника Милорада Додика и новог члана Председништва БиХ Жељку Цвијановић.

       - Разлика је недостижна. Коалиција је на окупу. Идемо даље да градимо Српску - рекао је Бањац.

       Председник ДЕМОСА Недељко Чубриловић рекао је да улица ништа добро не може донети, док је лидер СП Петар Ђокић поручио да је ЦИК још у изборној ноћи рекао да нема никаквих примедби.

       - Нема потребе развијати сумњу у изборни процес - рекао је Ђокић и додао да ће наставити да воде Српску у добром правцу.

       Ђокић је осудио манипулације и додао да су грађани казали своју вољу 2. октобра.

       Председник Уједињене Српске Ненад Стевандић навео је да се нада да ЦИК неће бити политички инструментализован.

       -  Не смемо да оспоримо право да све испита опозиција. Одбијам да је било ко од нас био у изборној крађи. Грађани нису били таоци у изборној кампањи и не треба да буду ни после ње. Нико никоме не спори право да се буни - рекао је Стевандић и додао да су грађани свој суд дали пре пар дана на изборима.

       Председник НДП-а Драган Чавић рекао је да у оквиру коалиције нема проблема.

       - ЦИК је политички обојен и на њих имају утицај странке које су у опозицији. На њима је тест. Верујемо у закон - рекао је Чавић.

Додик: Русија вратила на сцену Повељу УН

и право народа на самоопредељење

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је за руску агенцију ТАСС да је победио на председничким изборима у Републици Српској 2. октобра упркос мешању Запада.

       "Моја укупна предност, према резултатима избора, износи 30.000 гласова, односно око пет или шест одсто. У тренутним околностима, то је веома значајан резултат, који се не може довести у питање било каквим поступком који би овде покренуле опозиционе странке, које су западне амбасаде подстакле да изазову нестабилност", рекао је Додик.

       Коментаришући резултате гласања, Додик је додао да је ситуација "мирна и стабилна", те да се разматра формирање нове владе и да ће се данас одржати први састанци.  

       Скренуо је пажњу на двоструке аршине када се ради о референдумима који служе интересима САД, као што је то био случај на Косову и Метохији.

       Додик је "Спутњику" рекао да становници Доњецке и Луганске Републике, као и Запорошке и Херсонске области, имају право на самоопредељење.

       "Народи имају право да одржавају референдуме. Колико ја знам, руски народ живи на тој територији и има право да одлучује и донесе одлуку. Ту одлуку једноставно треба поштовати и ништа више", изјавио је Додик.

       „Сада је Русија урадила нешто врло важно - вратила је принципе Повеље УН и право народа на самоопредељење, што је највиши принцип међународног права", истакао је Додик.

      

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари