Додик: Поштујемо Устав БиХ и законе, да их поштује Изетбеговић – БиХ не би била у парализи

„СРПСКА ИМА ИНСТИТУЦИОНАЛНЕ МОГУЋНОСТИ ДА ЗАШТИТИ И ОДБРАНИ СРБЕ“

         МИЛОРАД Додик, председник СНСД, рекао је да СНСД увек поштује Устав БиХ, те да БиХ – да их тако поштује и (председник СДА) Бакир Изетбеговић - не би била у перманентној кризи и парализи.

         На молбу новинара да прокоментарише изјаву Изетбеговића да Савет министара може бити формиран наредне седмице уколико су Додик и СНСД, како каже, спремни да поштују Устав и раније донесене законе, Додик је нагласио да нигде не пише никаква обавеза (поводом НАТО), осим да ће институције да раде на томе и оне и раде.

         Лидер СНСД-а је додао да није први пут да Изетбеговић тако нешто каже и поновио да СНСД поштује, пре свега, Устав БиХ, а самим тим и законе.   

         Српски члан Председништва БиХ рекао је и да положај Срба у региону није стабилан, те да Српска има институционалне могућности да заштити и одбрани Србе и увек пронађе модус за очување мира.

         Додик је – заједно са Недељком Чубриловићем и Радованом Вишковићем - у Лађевцима, код Краљева, са председником Србије Александром Вучићем разговарао да представницима Срба у региону.

         Он је нагласио да је Видовдан свети дан за Србе и да српски народ са посебном емоцијом гледа на прошлост и са радошћу на будућност.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари