Додик: Порфирије да обезбеди добру сарадњу СПЦ са српским државама – Србијом и Српском

ПОЖЕЛЕО ДА НОВИ ПОГЛАВАР СПЦ ПРОДУЖИ И ОБЕЗБЕДИ ЈЕДИНСТВО ЦРКВЕ

        СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је посебна част данас бити у Београду када Српска православна црква (СПЦ), српски народ и српске државе добијају новог патријарха, Његову светост Порфирија који својим деловањем треба да продужи и обезбеди јединство СПЦ.

       "Његова светост деловањем треба да обезбеди добру сарадњу СПЦ и држава – Србије и Републике Српске. Потпуно сам уверен да ово имамо у капацитету новог патријарха", рекао је Додик новинарима.

       Он је истакао да је дошао у Београд да у своје и у име своје породице, те људи које представља, патријарху српском пожели велики успех у раду.

       "Ставићу се на располагање да у том раду помогнем и да обезбедимо да поруке свих људи који воде српски народ буду усмерене ка очувању мира, јединства и потребе за развојем", рекао је Додик.

       Према његовим речима, веома је важно да је СПЦ на миран начин прошла период избора новог патријарха.

       "Избор је био веома ефикасан, уз велико јединство епископа. Честитам свима на добром и ваљаном послу", рекао је Додик.

       Његова светост патријарх српски Порфирије истакао је данас у беседи након устоличења у Саборном храму у Београду, да жели да Света Српска православна црква свугде живи пуним плућама и да сваки православни хришћанин живи истинску слободу у Господу Христу, те да јеванђељске вредности буду свакодневица свих православних.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари