Додик: Поново се показало да проблем БиХ нису ни Додик ни Српска

„ИСХОДУ ПРЕГОВОРА МОЖЕ ДА СЕ РАДУЈЕ САМО КОМШИЋ, АЛИ ЊЕГОВА ПРЕВАРА НЕМА БУДУЋНОСТ“

* Лидер СНСД Милорад ДОДИК поводом краха бошњачко-хрватских преговора о изборном систему: Ово што се догодило порука је домаћим политичким актерима, али и међународним посредницима да је једини прави договор у БиХ онај који се постигне самостално од оних који имају изборни легитимитет. Питање је како би се и ови преговори завршили да једна страна, мислим на муслиманску, и мислим конкретно на Бакира Изетбеговића (лидера СДА), није упорно рачунала управо на спољашње актере

__________________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, председник СНСД, истакао је да је неуспех преговора о измени Изборног закона у БиХ, који су вођени између бошњачких и хрватских партија, „недвосмислено показао где лежи проблем у БиХ и да се тај проблем не зове Република Српска или Милорад Додик“.

       - Оваквом исходу преговора може да се радује само Жељко Комшић, наивно верујући да његов концепт изборне преваре има будућност - рекао је Додик за Срну замољен да прокоментарише неуспех преговора лидера странака из Федерације БиХ о изменама изборног законодавства у БиХ, који су четири дана вођени у згради Делегације ЕУ у Сарајеву, уз посредовање Ангелине Ајхорст, Јохана Сатлера и Мајкла Марфија.

       Лидер СНСД је зато нагласио да су преговори о изменама Изборног закона вођени посредством представника бриселске и америчке администрације што није било довољно да се заврше успехом.

       - То је, такође, важна порука домаћим политичким актерима, али и међународним посредницима да је једини прави договор у БиХ онај који се постигне самостално од оних који имају изборни легитимитет. Питање је како би се и ови преговори завршили да једна страна, мислим на муслиманску, и мислим конкретно на Бакира Изетбеговића (лидера СДА), није упорно рачунала управо на спољашње актере - истакао је Додик.

       Он је указао да ће се непостизањем договора о измени Изборног закона у БиХ наставити период политичке нестабилности јер један од три конститутивна народа, у овом случају хрватски, није задовољан својом позицијом и осећа се понижено.

       - А проблем једног народа, што сам говорио и раније, проблем је сва три - поручио је председник СНСД-а Милорад  Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари