Додик: Оружаних снага БиХ нема у Дејтонском споразуму, а ознаке ВРС су на униформама Трећег пука

КОМШИЋУ ПОРУЧИО ДА СЕ НИЈЕ ОБРАЋАО БОШЊАЧКОЈ И ХРВАТСКОЈ ВОЈНОЈ КОМПОНЕНТИ У БиХ

* „Позивам Комшића нека одржи реч и пријави ме за изазивање побуне. Од златног љиљана се више и не очекује. Уосталом, Комшић се борио у такозваној Армији РБиХ, значи против Војске Републике Српске и јасно је одакле вуче трауме

________________________________________________________________________

         СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас Срни да је униформа Војске Републике Српске дeо традиције, а ознаке које се налазе на њој су и на униформама припадника Трећег пешадијског (Република Српска) пука.

         Он је оценио да је хистерија која је настала након његовог позива да дeо припадника Трећег пешадијског /Република Српска/ пука следеће године на свечаности поводом Дана Војске Српске обуку униформе Војске Српске не служи ничему осим подгреавању унутрашњих политичких прилика и надгорњавања ко ће му више и пре одбрусити.

         Коментаришући изјаве хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића и других политичких представника у Федерацији БиХ дате тим поводом, Додик је истакао да није позвао припаднике бошњачке или хрватске војне компоненте да обуку униформе Војске Републике Српске, већ српске, која је и настала из Војске Српске и која и по закону баштини њену традицију.

         "Униформа је такође део традиције. Ознаке које имају униформе Војске Републике Српске су и на униформама Трећег пешадијског /Република Српска/ пука и уопште не видим чему хистерија. Ако су грб и застава Републике Српске проблем, онда о чему причамо? О каквим оружаним снагама и каквој БиХ говоримо ако симболи Српске у њој нису прихватљиви", упитао је Додик.

         Он је истакао да реакције које су уследиле показују да су неки Србима наменили одређену улогу у БиХ, па ако неће да играју како они свирају настаје проблем.

         "Позивам Комшића нека одржи реч и пријави ме за изазивање побуне. Од златног љиљана се више и не очекује. Уосталом, Комшић се борио у такозваној Армији РБиХ, значи против Војске Републике Српске и јасно је одакле вуче трауме", рекао је Додик.

         Онима који би да критикују његове изјаве и тумаче Дејтонски споразум, а да га нису ни прочитали, Додик је поручио да Оружане снаге БиХ нису тековина Дејтонског споразума.

         "Када већ коментаришу, добро би било да нешто пре тога и прочитају", истакао је Додик.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари