Додик: Нормално је да после 6 месеци разговарамо о свему што је изазвало Инцково безакоње

„СРПСКА ЈЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА СИТУАЦИЈУ У БиХ – ПОСЕБНО ЗА ТО КАКО ЋЕ СЕ РАЗРЕШИТИ КРИЗА“

* Етаблирана су различита мишљења, попут оних са друге стране да треба укинути Републику Српску, до оних који сматрају да БиХ нема никакву шансу или оних који мисле да треба формирати трећи ентитет, да Хрвати и муслимани, поред Републике Српске, треба да имају своје републике, а да БиХ треба да буде са малим конфедералним капацитетом. Ми ћемо о свему томе разговарати

__________________________________________________________________

       - РЕПУБЛИКА Српска је веома заинтересована за ситуацију у БиХ, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и истакао да ће се сутра на посебној седници Народне скупштине разговарати о томе на који начин се може разрешити политичка криза.

       Додик је рекао да се не дешава ништа драматично што се тиче седнице, да је сасвим нормално да се после шест месеци разговара о ситуацији у БиХ у Народној скупштини, која је донела закључке о томе да српски представници не учествују у раду заједничких институција БиХ док се не повуче наметнути закон Валентина Инцка о кажњавању негирања геноцида.

       „Република Српска је веома заинтересована за ситуацију у БиХ, нажалост од тог стања и лоших односа у БиХ зависи и ситуација у Српској. То се одражава и на наше одређене функције, сутра ћемо разговарати о томе на који начин се може решавати та политичка криза", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

       Он је навео да су етаблирана различита мишљења, попут оних са друге стране да треба укинути Републику Српску, што је СДА раније донео, до оних који сматрају да БиХ нема никакву шансу или оних који мисле да треба формирати трећи ентитет, да Хрвати и муслимани, поред Републике Српске, треба да имају своје републике и са малим конфедералним капацитетом на нивоу БиХ да се то реши.

       „Ми ћемо о свему томе разговарати и треба да разговарамо", истакао је Додик.

       Он је додао да је БиХ састављена и од Републике Српске, која има свој суверенитет, своја права, док БиХ не види као унитарну и централизовану земљу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари