Додик: Никакав батаљон Оружаних снага БиХ неће бити упућен на границу са Србијом

САВЕТ МИНИСТАРА (У ТЕХНИЧКОМ МАНДАТУ) ТО ЗАТРАЖИО ОД МИНИСТАРКЕ ОДБРАНЕ МАРИНЕ ПЕНДЕШ

* „Потпуно ми је позната нетрпељивост милитантног (Дениса) Звиздића према Србији, који би уместо затварања граница требало да размишља о томе како да се нађе решење за проблем доласка миграната у БиХ у дијалогу са Србијом и Црном Гором

_______________________________________________________________

         СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да БиХ неће физички затварати границе према Србији и Црној Гори како се то наводи у закључку Савета министара у техничком мандату којим се од министра одбране Марине Пендеш тражи батаљон Оружаних снага БиХ за те намене.

         "Добро се зна да је врховни командант Оружаних снага Председништво БиХ и ја као председавајући Председништва нећу дозволити да се границе затварају. Потпуно ми је позната нетрпељивост милитантног (Дениса) Звиздића према Србији, који би уместо затварања граница требало да размишља о томе како да се нађе решење за проблем доласка миграната у БиХ у дијалогу са Србијом и Црном Гором, а не да се шаље војска на границе", истакао је Додик.

         Поручивши да војска неће ићи на границе, Додик је рекао да је Звиздићев превасходни задатак да тражи решење како да се усмере мигранти да иду према Европској унији, што им и јесте жељена дестинација, а не како да се затварају границе према нашим суседима.

         Српски члан и председавајући Председништва БиХ подсетио је да Савет министара у техничком мандату још није доставио Председништву БиХ свеобухватан извештај о миграцијама.

         Он је навео да је Савет министара требало до 19. јуна да достави сређен документ који ће обухватити мере у вези са мигрантском кризом, међу којима неће бити излажења војске на границу.

         "Морамо имати ефективне, а не милитантне мере које нам предлаже Савет министара, као помоћно тело Председништва БиХ и очекујем да то учине", нагласио је Додик.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари