Додик: Никад Српска неће дати сагласност на санкције Русији - нема раскола између мене и Вучића

НАГЛАСИО: НЕ ПОСТОЈЕ НИ ШМИТ КАО ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК НИ „БОНСКА ОВЛАШЋЕЊА“

* „Шмит за нас није високи представник и све одлуке које би евентуално донио не важе. Ово сам објаснио председнику Србије. Наравно да Вучић то разуме, али исто тако и ја разумем позицију Србије која има значајан број инвеститора из Немачке. По томе би неки, овако појавно гледано, могли да разумеју да је то неки раскол између нас, у суштини није, то не наноси неку врсту штете

* „Ни у будућности неће бити сагласности Републике Српске за увођење санкција Русији. Нисмо сагласни да се изгоне руске дипломате из Сарајева, да се удаљи амбасадор Русије. Русија је наш партнер и да немамо разлога да пратимо било чије санкције. Зато смо добили санкције од Британаца

________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да не постоји раскол између њега и председника Србије Александра Вучића.

       Додик каже да сви треба да схвате да постоји манипулација међународне заједнице и да Кристијан Шмит као високи представник "не постоји", као ни бонска овлаштења.

       Он је истакао да је све то вјештачки постављено како би се управљало БиХ.

       "Уз, наравно, пресију из Брисела да се он /Шмит/ подржи. Ми то не можемо да урадимо. Он за нас није високи представник и све одлуке које би евентуално донео ништа не важе", рекао је Додик за Спутњик.

       Он је навео да је то објаснио председнику Србије Александру Вучићу.

       "Наравно да он то разуме, али исто тако и ја разумем позицију Србије која има значајан број инвеститора из Немачке. И јесте то, овако појавно гледано, могло би да неки разумеју да је то неки раскол између нас, у суштини није, то не наноси неку врсту штете", рекао је Додик.

       Додик каже да Шмит једини легитимитет може да добије у Савету безбедности УН, тако да је све што је он урадио манипулативно и да правно нема никаквог значаја.

       "Све се ради о покушају да се у атмосфери сукоба у Украјини сада искористи како би се поравнало у БиХ, као ето ми смо блиски Русији па треба да будемо кажњени. Ми смо им јасно рекли да се нећемо придружити никаквим санкцијама било кога према Русији, да је Русија наш партнер и да немамо разлога да пратимо било чије санкције. Зато смо добили санкције од Британаца, а вероватно још од неких", рекао је Додик.

       Он је напоменуо да ни у будућности неће бити сагласности Републике Српске за увођење санкција Русији.

       "Нисмо сагласни да се изгоне руске дипломате из Сарајева, да се удаљи амбасадор Русије", поручио је Додик.

       (Срна)      

       Региструјте се на наш Telegram канал: https://t.me/faktorga


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари