Додик: Нема у Српској полицајца који ће прећи преко убиства Башића

ПОВОДОМ УБИСТВА РАДЕНКА БАШИЋА, ОБЕЋАО И БОЉУ СИСТЕМСКУ ЗАШТИТУ ПОЛИЦАЈАЦА

* Милорад ДОДИК најавио повећање пензија и плата у јавном сектору за десет одсто и нагласио: „Наш циљ је да просечна плата буде 600 евра. Од 1. маја биће обезбеђено и повећање борачког додатка за десет одсто

___________________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, председник СНСД, након седнице Извршног комитета странке, рекао је да је једна од тема била безбедносна ситуација у Српској.

       Изразио је саучешће породици Раденка Башића, начелника сектора крим-полиције Полицијске управе Приједор, који је убијен јутрос.

       „Финализовали смо предлог којим ће се приступити изради нових правила у погледу заштите полицајаца. Предложићемо НСРС измену прописа како бисмо ојачали заштиту полицајаца и повећали казне за нападе на полицајце. Конкретно, ради се о човеку који је штитио интересе овог народа и Републике. У току је обрачун са криминалним структурама у РС, у последњих пет, шест месеци и то ће се наставити. Нема полицајца у РС који је спреман преко овога да пређе – поручио је Додик.

       Он је нагласио да је, осим овога, институционална ситуација у РС стабилна.

       Додик је након састанка Извршног комитета СНСД најавио да ће дд 1. јула пензије у Републици Српској бити повећане за 10 одсто.

       Додао је да ће од 1. августа плате у јавном сектору бити повећане за 10 одсто.

       "Наш циљ је да просечна плата буде 600 евра. Од 1. маја биће обезбеђено и повећање борачког додатка за десет одсто", нагласио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари