Додик: Нека Шмит купи карту за Немачку у једном правцу - данас му је истекао годишњи одмор!

НАЈБОЉИ СИНОВЕ СРПСКЕ НИСУ ИЗГИНУЛИ ДА БИ НЕИЗАБРАНИ НЕМАЦ КРЧМИО ОНО ЗА ШТА СУ ДАЛИ ЖИВОТЕ

* Српски члан Председништва БиХ Милорад ДОДИК: Имовина Републике Српске  је имовина Српске – ту не помажу ни „бонска овлашћења“! Партнере у ФБиХ позивам да се поштују Устав БиХ и Дејтонски мировни споразум

___________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је имовина Републике Српске имовина Републике Српске и ту не помажу ни бонска, нити било каква овлаштења.

       - Најбољи синови Републике Српске нису изгинули да би неизабрани Немац Кристијан Шмит крчмио оно за шта су дали највредније - рекао је Додик Срни замољен да прокоментарише одлуку њемачког дипломате Кристијана Шмита да поништи Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти.

       Додик је подсетио да је питање имовине решено 1995. године у Дејтону и "само неизабрани и непотврђени странац, попут Кристијана Шмита, може да се бави питањима која су у Уставу БиХ већ решена".

       Он је оценио да је потез Кристијана Шмита кич и шунд политике на коју су га натерали они који су питање имовине противуставно актуелизовали.

       - Партнере у ФБиХ позивам да се поштују Устав БиХ и Дејтонски мировни споразум, а господину Шмиту препоручујем да купи карту за Немачку у једном правцу. Данас му је истекао годишњи одмор! - рекао је српски члан Председништва БиХ.

       Шмит употребио је данас бонска овлаштења и поништио Закон о непокретној имовини Републике Српске наводећи да је Закон о непокретној имовини "у супротности са одлукама Уставног суда БиХ".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари