Додик: Нећу разговарати са Станивуковићем, о буџету Бањалуке мораће са - скупштинском већином

„НИКО ОД ОДБОРНИКА НИЈЕ ВРЕЂАО ГРАДОНАЧЕЛНИКА, А ОН ЊИХ – ЈЕСТЕ“

* „Он је одборнике позвао на састанак са секретарицом, иако је једино место где може бити усвојен буџет Скупштина града и потребна већина, а не Милорад Додик. Спреман сам да разговарам ако постоји проблем на релацији члан Председништва БиХ локална заједница, али никако о градским политичким питањима јер постоје градски страначки одбори“

* „Легитимно је да буду признати избори за градоначелника, што је СНСД урадио, али је очигледно да Станивуковић није признао легитимност одборника и покушава да пласира лажне вести да Бањалука не функционише“

__________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, изјавио је да градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић мора да се политички профилише, образује и да сазна шта су му институционалне надлежности.

       „Савршено је јасно на који начин функционише локална власт, али неко покушава да буде важнији од тога. Легитимно је да буду признати избори за градоначелника, што је СНСД урадио, али је очигледно да Станивуковић није признао легитимност одборника и да покушава да пласира лажне вести да Бањалука не функционише", рекао је Додик новинарима у Лакташима.

       Он је истакао да је цинизмом и увредама веома тешко градити атмосеферу у Бањалуци.

       "Видљиво је да нико од одборника није вређао градоначелника, за разлику од њега који је њих вређао", додао је Додик.

       Он је навео да је поносан што иза СНСД остаје изграђен Град Бањалука.

       "Важно је да у Граду, они који су легитимни, раде посао. Градоначелник предлаже буџет, а да би био усвојен мора разговарати са одборницима који су га звали неколико пута. Градоначелник заборавља да када је био посланик у Народној скупштини није гласао за буџет који је предлагала моја партија", каже Додик.

       Лидер СНСД-а је нагласио да је фунција градоначелника озбиљна ствар, те да су одборици спремни да раде са Станивуковићем и покушају да усвоје буџет који је уравнотежен.

       „Он је одборнике позвао на састанак са секретарицом, иако је једино место где може бити усвојен буџет Скупштина града и потребна већина, а не Милорад Додик. Спреман сам да разговарам ако постоји проблем на релацији члан Председништва БиХ локална заједница, али никако о градским политичким питањима јер постоје градски страначки одбори", рекао је Додик.

       Он је намопенуо да Град Бањалука неће изгубити ништа.

       „Постављам питање зашто није срушио неку фамозну терасу? Зашто је није срушио, па зато што око његове породичне куће има незаконито подгинута ограда и зато је одустао од рушења. Има важнијих питања од свега овога, а то је борба против пандемије вируса корона и како да помогнемо здравствени скетор", закључио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари