Додик: Нећемо уводити контролу цена, али ћемо зауставити оне које неосновано расту

ЛИДЕР СНСД НАГЛАСИО: У СВЕТУ ПОСКУПЉУЈУ СИРОВИНЕ, А ТО НЕКИ КОРИСТЕ ЗА ЛОВ У МУТНОМ

* „Грађани Републике Српске не смеју да повећања плата и пензија троше на веће цене производа који су поскупели само због тренда, а без икаквог реалног утемељења... Тамо где не буде реалног оправдања за раст цена, тај раст циена биће заустављен

__________________________________________________________

         МИЛОРАД Додик, председник СНСД, изјавио је Срни да ће, највероватније наредне седмице, организовати састанак чија ће тема бити раст цена појединих производа у Републици Српској.

       Додик је нагласио да је раст цена сировина на светском тржишту условио и повећање цена неких производа у малопродаји, али да све анализе говоре да је раст цена у малопродаји несразмеран расту цена сировина, те да је потребно сести и видети на који начин се то може зауставити.

       „Апеловаћу и да Пореска управа и инспекцијски органи у Републици Српској посвећеније приђу овој проблематици. Грађани Републике Српске не смеју да повећања плата и пензија троше на веће цијене производа који су поскупели само због тренда, а без икаквог реалног утемељења", поручио је Додик.

       Према његовим речима, тамо где не буде реалног оправдања за раст цена - биће заустављене.

       „Немамо намеру да уводимо контролу цена, али контролу маржи сигурно хоћемо. Инфлаторни светски тренд не сме се злоупотребити да би се стицао екстра профит и то ће бити наша порука онима који би да лове у мутном", истакао је Додик.

       (Срна)

        

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари