Додик: Не постоји воља да се реши политичка криза у БиХ

ПОНОВО НАГЛАСИО ДА ЋЕ РС ПОДРЖАТИ ДОГОВОР БОШЊАКА И ХРВАТА О ПРЕДСЕДНИШТВУ БиХ

* „Постоје политике које желе некоме нешто да наметну, да легализују неке ствари које нису у складу са Уставом и та БиХ не може да функционише и опстане

___________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да не постоји воља да се реши политичка криза у БиХ.

       "Постоје политике које желе некоме нешто да наметну, да легализују неке ствари које нису у складу са Уставом и та БиХ не може да функционише и опстане", рекао је Додик новинарима после састанка чланова Председништва БиХ са високим представником ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом.

       Када је реч о изборној реформи у БиХ, српски члан Председништва је рекао да сви траже да се нешто уради на том плану.

       Према његовим речима, техничке измене Изборног закона не могу се усвојити без представника Републике Српске.

       „У свим земљама гдје се одржавају избори, изборни учесници разговарају о изборним условима и договарају се око консензуса за те услове. Нема државе ни у окружењу ни у Европи у којој се одржавају избори да неко други намеће изборна правила и то је апсолутно јасно", рекао је Додик.

       Што се тиче Федерације БиХ, Додик је поновио да је Република Српска спремна да подржи оно што се актери у овом ентитету договоре око члана Председништва.

       „Рачунамо да концепт који би се договорио око Дома народа и за нас мора бити прихватљив. За све остало и ми имамо своје виђење, како треба да изгледају технички услови за изборе, ко треба да буде власник мандата", рекао је Додик и додао да власник мандата треба да буду политичке партије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари