Додик: Не очекујем оптужницу против Дудаковића, не верујем ни Суду ни Тужилаштву БиХ

„ТЕ ИНСТИТУЦИЈЕ СУ НАПРАВЉЕНЕ ДА СУДЕ СРПСКОМ НАРОДУ, А НЕ ДУДАКОВИЋИМА“

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бијељини да не очекује скоро подизање оптужнице против бившег команданта Петог корпуса Армије БиХ Атифа Дудаковића и истакао да не верује у Суд и Тужилаштво БиХ.

         "Не очекујем више ништа. Не верујем у Суд и Тужилаштво БиХ, то су институције направљене да суде српском народу, а не Бошњацима и злочинцима какав је Атиф Дудаковић", изјавио је Додик новинарима.

         Бивши командант Петог корпуса Армије БиХ Атиф Дудаковић и даље је на слободи иако се 7. августа навршило тачно 12 година откако су телевизије у Републици Српској објавиле видео-снимке на којима издаје злочиначке наредбе и спаљивање српских села у јесен 1995. године.

         Реч је о аматерском видео-снимку насталом у околини Глине и Двора на Уни, 7. и 8. августа 1995. године, на којем се припадници војних формација "Црне мамбе" из Хрватске и одреда "Хамзе" из БиХ најсуровије обрачунавају са српским војницима и цивилима који током "Олује" напуштају Крајину.

         Снимак је први пут емитован 7. августа 2006. године.

         Тадашњи председник Републике Српске Драган Чавић и премијер Милорад Додик три дана после поднели су две кривичне пријаве: једну против Дудаковића и другу против НН лица због убиства једног или више припадника Војске Републике Српске или Војске Републике Српске Крајине и паљења и рушења цивилних објеката.

        (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари