Додик: Не буде ли се вратила на дејтонска уставна подешавања – БиХ неће бити

„АМБАСАДОР САД МАРФИ НЕКА ПРЕСТАНЕ ДА ИЗИГРАВА ИНДИЈАНСКОГ ВРАЧА И ДА СЕ МЕША У СТВАРИ БиХ“

* Амбасадору ЕУ Јохану Сатлеру поручиоПромени (ствари) у својој у Аустрији. Твоја Влада је нестабилна, пашће за пар месеци. Унеси ти промене у земљи где је најчешће име деце уписане у први разред основне школе у Бечу, Мухамед. Је л` то изгледа егзотично? Једва чекам да се сретнемо“

* „Са Запада су настојали да наметну нова решења, под видом некаквих реформи, правдајући их путем ка Европи. Сада видимо да је све то лаж. Уместо европског благостања на делу је европско безнађе... Зато народ бира као у Италији, па је питање која ће Влада у ЕУ опстати до Нове године“

* „Запад је смислио да доведе познатог муслиманског лобисту, сенаторку САД да надгледа изборе. Она да надгледа изборе? Седи у удобном хотелу и зато што јој је досадан живот долази овде о државним парама Америке“

___________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ амбасадор у БиХ (Мајк Марфи) понаша се као индијански врач и петља у изборни процес, док је Аустријанац, европски амбасадор (Јохан Сатлер) позивао дан уочи изборне тишине гласаче на промене, рекао је за Спутњик кандидат за председника Републике Српске Милорад Додик.

       Он је додао да је европском амбасадору поручио да унесе промене у својој земљи, Аустрији.

       „Промени ти у Аустрији, твоја Влада је нестабилна, она ће пасти за пар месеци. Унеси ти промене у земљи где је најчешће име деце уписане у први разред основне школе у Бечу, Мухамед. Је л` то изгледа егзотично? Једва чекам да се сретнем са њим (амбасадором)", навео је Додик.

       Запад, тврди Додик, има савезника у политичком Сарајеву што је тема и за психологе, политикологе и филозофе.

       „Можда неко и не очекује толики степен подаништва, али они сами руше границе тог подаништва, да се, када нешто каже неки трећеразредни службеник стране амбасаде, сви прехладе истог тренутка. Ми Срби смо државотворни народ. Ми смо уверени да у Босни можемо да останемо само ако се она врати на уставна подешавања, ако се врати на слово Устава. Не буде ли то урадила, неће бити БиХ“.

       Запад је каже Додик, смислио да доведе познатог муслиманског лобисту, сенаторку САД да надгледа изборе.

       „Она да надгледа изборе? Седи у удобном хотелу и зато што јој је досадан живот долази овде о државним парама Америке“.

       О томе што се са председником Русије Владимиром Путином срео три пута у кратком временском року, Додик доживљава као апсолутну предност, а не недостатак, уверен да у новом светском поретку који настаје а представља померање од униполарног ка мулитиполарном свету РС има своје место. Иако мала земља као што је Српска треба да има избалансиран однос према свима, Запад у континуитету покушава да девастира права стечена Дејтонским споразумом препознајући у нама, каже Додик, потенцијалне поданике а не партнере.

       „Русија је читала међународно право и у том смислу зна какав однос треба да има према нама. Русија је без оклевања у УН Савету безбедности заштитила Дејтонски мировни споразум“

       Истовремено, подсећа, са Запада су настојали да наметну нова решења, под видом некаквих реформи, правдајући их путем ка Европи.

       „Сада видимо да је све то лаж. Уместо европског благостања на делу је европско безнађе где је евро пао 50 одсто у односу на долар. Зато народ као у Италији бира, па је питање која ће Влада у ЕУ опстати до Нове године“.

       https://sputnikportal.rs/20221002/dodik-stranci-se-mesali-u-izborni-proc...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари