Додик: Настављамо где смо стали, а време које долази веома ће ићи на руку Српској

СНСД ЋЕ ЈОШ ПОБОЉШАТИ СВОЈ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТ - МУСЛИМАНИ ЋЕ И ДАЉЕ ОМЕТАТИ НАШЕ ПЛАНОВЕ

* Ми нисмо они који се шале. Одржали смо 137 митинга, преко 270.000 људи било је на њима. Наша кампања је била позитивна, није била усмерена на трач. С друге стране, једини програм опозиције била је мржња према Милораду Додику. А избори се не добијају мржњом

* СНСД је однио велику победу и то је добро за Републику Српску, и регионално и глобално. Та политика нас држи на геополитичкој карти света, јер велике силе сваких шест месеци воде разговоре о БиХ

* Разговарали смо са Драганом Човићем да идемо заједно са ХДЗ-ом на нивоу БиХ и да ћемо се пратити. Сада Хрватима припада мјесто председавајућег Савета министара, а нама припада мјесто министра иностраних послова. Већ имамо договор са Драганом Човићем око тога

_______________________________________________________

       СНСД је постигао завидне резултате на oпштим изборима, али то нису коначни резултати и надамо се да ћемо те бројке jош повећати, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик у емисији РТРС Специјал.

       - Подаци ЦИК-а се подударају са нашим подацима и заснивају се на записницима са гласачких места који су потписани. Ми смо се определили да објављујемо само оне записнике који су попуњени - истакао је Додик.

       Каже да је ЦИК наредио да се прво броје гласови за Парламентарну скупштину БиХ, а тек онда за председника Српске.

       - Тако да су резултати каснили, а било је и неважећих листића. На крају, то је био тренутак када смо прогласили победу на изборима - истакао је Додик.

       Нагласио је да избори нису забава:

       - Ми нисмо они који се шале. Одржали смо 137 митинга, преко 270.000 људи било је на њима. Наша кампања је била позитивна, није била усмерена на трач. С друге стране, једини програм опозиције била је мржња према Милораду Додику. А избори се не добијају мржњом, већ озбиљним радом.

       Истакао је да је Бањалука највећи град, који воли, али, каже он, није довољно победити само у Бањалуци да бисте били укупни победници избора.

       - Можда смо и ми сами криви јер нисмо довољно на прави начин предочили наш програм - рекао је он и додао да поштује право грађана на њихов избор.

       - Одмах након избора се видео раскол у опозицији јер су само пратили своје кандидате. Ипак, Шаровић је био коректан након избора и честитао Цвијановићевој - каже Додик.

       Сматра да је ово велика победа СНСД-а, и да је то добро за Републику Српску, и регионално и глобално.

       - Та политика нас држи на геополитичкој карти света, јер велике силе сваких шест месеци воде разговоре о БиХ - поручио је он.

       Нагласио је да је за Републику Српску најважније место председника Српске, уз уважавање свих осталих функција.

       - Тако сам се понашао и у Сарајеву. Члан Председништва БиХ је кадар из Републике Српске, и то је само једна у низу функција. БиХ не бира ни један свој орган, сви ти органи се састављају из Републике Српске и Федерације БиХ. Исто тако и Савет министара. БиХ га не бира - каже Додик.

       Република Српска ће инсистирати да има свог министра иностраних послова у БиХ и за то ћемо се залагати у наредном периоду, рекао је Додик у емисији Специјал.

       - Разговарали смо са Драганом Човићем да идемо заједно са ХДЗ-ом на нивоу БиХ, и да ћемо се пратити. Сада Хрватима припада место председавајућег Савјета министара, а нама припада место министра иностраних послова. Већ имамо договор са Драганом Човићем око тога - додао је Додик.

       Поручио је да они сада бирају, иако ће Бошњаци, како каже, све учинити да тако не буде.

       - Ми не желимо да радимо на штету Бошњака, али желимо да афирмишемо оно што је данас БиХ. Ако су и они спремни да разговарамо о томе како ће изгледати БиХ, ми смо ту, или ће остати овако како јесте - додао је он.

       Истакао је да су муслимани све чинили да представе своју политику, као политику БиХ.

       Додик је поручио да ће наредне четири године бити јако изазовне.

       - Али, ми ћемо наставити тамо где смо стали. Дешаваће се неке ствари које ће веома ићи на руку Републици Српској, а то ће најбоље показати време које је пред нама - додао је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари