Додик напустио састанак са делегацијом ПИК јер у просторији није било заставе Српске

СА ПАЛМЕРОМ ПРВО РАЗГОВАРАО ЗАЈЕДНО СА КОМШИЋЕМ И ЏАФЕРОВИЋЕМ ПА - ОДВОЈЕНО

* Лично обезбеђење Милорада Додика (из Полиције РС) ушло у зграду Председништва БиХ заједно с њим

_____________________________________________________________________________

         ПРИПАДНИЦИ личног обезбеђења председавајућег БиХ Милорада Додика данас су ушли с њим у зграду Председништва БиХ, сазнаје агенција Срна.

         Реч је о члановима Додиковог личног обезбеђења из састава Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

         Они су заједно с Додиком ушли у зграду Председништва.

         Додик је раније данас напустио састанак чланова Председништва са делегацијом Управног одбора Савета за спровођење мира (ПИК), јер на састанку није истакнута застава Републике Српске, а застава БиХ и Федерације БиХ (ФБиХ) јесте, те објаснио да је БиХ према члану три Устава БиХ састављена од Републике Српске и ФБиХ и да он жели да Српска буде представљена заставом, у складу са Уставом.

         Додик је, иначе, на почетку састанка чланова Председништва са замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером рекао да очекује да ће власт на нивоу БиХ бити брзо формирана и изразио наду, уколико би се ишло овим темпом, да би до краја године могао бити формиран Савет министара.

         Додик је подсетио да је сутра конститутивна седница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и да би руководство овог дома требало да чине представници СНСД-а, СДА и ХДЗ-а БиХ.

          Након овог заједничког састанка Додика и чланова Председништва БиХ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића са Палмером, Додик је одвојено разговарао са замеником помоћника државног секретара САД у свом кабинету.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари