Додик: На границу са Србијом и Црном Гором нећемо пустити ни полицију ФБиХ ни кантоналних МУП

СРПСКА НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ КРШЕЊЕ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА – ТАКО ЋЕ БИТИ ЗАУВЕК“

* „Најава Савета министара у техничком мандату да ће Министарство безбедности сачинити предлог споразума о пружању помоћи ентитетским МУП-овима и оперативној сарадњи у надзору границе и у склопу решавања мигрантске кризе подли је покушај да Министарство безбедности прибави надлежности које му по Уставу и законима не припадају, а да Савет министара постане влада

_______________________________________________________________

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да на границу са Србијом и Црном Гором неће изаћи полиција из Министарства унутрашњих послова (МУП) Федерације БиХ, нити из кантоналних МУП-ова јер то није предвиђено Дејтонским споразумом.

         "У Дејтонском споразуму јасно пише да полиција једног ентитета, нити кантона не може прелазити у други ентитет без сагласности тог ентитета. Такве сагласности Српске нема и неће је ни бити. Тиме на све начине покушавају да дестабилизују Српску", нагласио је Додик.

         Он је рекао да чланови Савета министара у техничком мандату могу доносити било какве акте, али да Српска неће дозволити кршење Дејтонског споразума.

         "То нека им је јасно заувек", рекао је српски члан Председништва БиХ за "Глас Српске".

         Додик је истакао да је најава Савета министара у техничком мандату да ће Министарство безбедности сачинити прeдлог споразума о пружању помоћи ентитетским МУП-овима и оперативној сарадњи у надзору границе и у склопу решавања мигрантске кризе подли покушај да Министарство безбедности прибави надлежности које му по Уставу и законима не припадају, а да Савет министара постане влада.

         "Тако осмишљене активности у тренуцима када треба конституисати власт на нивоу БиХ неће допринијети позитивној атмосфери. Забрињавајућа је чињеница да предлажу такво решење, а да нико није контактирао МУП Српске. Ниједно решење неће проћи без сагласности Српске која за такву замисао сигурно неће дати сагласност", навео је Додик.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари