Додик: Муслиманско политичко Сарајево свако вече на сећијама смишља ударе на Српску

ПОСЛЕ СУСРЕТА СА ВУЧИЋЕМ:«НЕМАМ НАМЕРУ ДА МЕЊАМ ОСНОВНЕ ЕЛЕМЕНТЕ СВОЈЕ ПОЛИТИКЕ»

* Нагласио: Сада се за то што је БиХ неповратно подељена, без могућности да поново буде састављена, покушава оптужити Републику Српска

* Поводом изјаве Бисере Турковић да међународна заједница припрема додатне мере против власти у Српској ако се "не престане са сецесионистичким намерама":  То је мишљење свих муслиманских политичара који сматрају да би сада скинути Додика са позиције власти, значило нову прилику да, путем својих, а они већ хвале неке у Републици Српској, реализују дугодеценијски интерес да маргинализују или укину Републику Српску

* „Немам обавезу нити хоћу да мењам своју политику зато што је неки Британац тамо острашћен и мисли да треба да овлада ресурсима Сибира како би он лагодно живео, јер је научио да пљачка 300 година уназад - од Африке до Индокине, па сада, пошто су сви ресурси нестали, сад им треба Сибир у Русији да они извлаче нафту и плин по својим критеријумима

___________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ, Милорад Додик, након састанка са председником Србије, Александром Вучићем, истакао је да сарадња Српске и Србије никад није била боља.

       - Не може је нико угрозити. Многи покушавају да угрозе Српску. Вучића сам упознао о томе. Упознао сам га о притисцима који иду према Српској и њеном руководству и да је то интеранационализовано сада и санкцијама. Немам објашњење осим болесних илузија које дају ти Британци. У том погледу, то је нека нова појава - истакао је Додик, преноси РТРС.

       Он је навео да све то шаље одређене поруке.

       - Ништа није неочекивано и непозанто, настављам да се бавим политиком. Обављам своје послове и немам намеру да мењам основне елементе своје политике. Мислим да је и Вучић разумио да ми је напросто неприхатљива неистина када било ко, па и тај немачки дипломата који и није високи представник, каже да не жели да нашкоди Српској, а одузима њену имовину - рекао је Додик.

       Додао је да прича министра спољних послова у Савету министара Бисере Турковић о наводној сецесији Републике Српске пролази на Западу без обзира на то колико била лажна јер је стереотип који је направљен о Србима у прошлом рату само пробуђен и мало разбуктан.

       Додик је истакао да се за то што је БиХ у овом тренутку неповратно подељена без могућности да поново буде састављена, покушава оптужити Републику Српска.

       „Ми смо помињали могућност да се БиХ распадне као земља ако не нађе свој унутрашњи договор. И данас тако мислим. БиХ све мање има унутрашњи договор о било чему и навика муслимана да решавају ствар тако што ће анимирати западњаке пре свега, Британију и друге, навика је коју упражњавају", рекао је Додик новинарима у Београду после састанка са председником Србије Александром Вучићем.

Они на једном ифтару

       Он је, поводом изјаве Турковићеве како међународна заједница припрема додатне мере против власти у Републици Српској ако се "не престане са сецесионистичким намерама", рекао да је муслиманско политичко Сарајево било успешно у протеклих неколико месеци у сатанизацији Републике Српске и да им то и није било тешко јер је стереотип који је направљен још из рата само пробуђен и мало разбуктан.

       „То није довољно. Они имају свако вече неку сесију на сећијама и тамо причају шта ће лоше учинити Србима и Републици Српској. То је мишљење свих муслиманских политичара који сматрају да би сада скинути Додика са позиције власти, значило нову прилику да, путем својих, а они већ хвале неке у Републици Српској, успију да реализују свој дугодеценијски интерес да маргинализују или укину Републику Српску и направе унитарну и централистичку земљу", рекао је Додик.

       Нагласио је да се ништа од тога неће догодити.

       Указао је да је видљиво да ствари не функционишу на релацији муслимани – Хрвати у Федерацији, а никако не функционишу на релацији Република Српска – муслиманско политичко Сарајево.

       "Они покушавају да окриве све нас за то. Негде прођу, код својих традиционалних пријатеља – у Енглеској имате јак муслимански лоби из БиХ предвођен /Арминком/ Хелић, која тамо има статус баронесе", рекао је Додик.

       Он је подсетио да је Хелићева била креатор срамне резолуције коју су предложили у Савету безбједности УН да Срби буду проглашени геноцидним, што је Русија, стављајући вето одбила.

       Додик је рекао да муслимани покушавају да направе атмосферу да су Срби колективно начинили геноцид, јер ако се нека заједница прогласи да је формирана на геноциду, онда она нема право да постоји.

       „Политички морамо да одбијемо ту медијску, политичку припрему за коначну елиминацију Републике Српске и ми то радимо. Срби нису починили геноцид као народ, већ су злочин починили појединци. Негирам да су Срби као народ починили геноцид и негирам да је Република Српска геноцидна творевина него она има свој статус у међународноправном смислу добијен Дејтонским споразумом и ми ништа осим тога не тражимо", поручио је Додик.

       Он је оценио да је разлог што Турковићева саопштава намере међународне заједнице о додатним мерама против власти у Републици Српској у томе што је очигледно да муслимани причају више са њима.

Бисера Турковић са шефом пакистанске дипломатије

Махдумом Шахом Махдумом Курешијем

       Додик је указао да је лобирање против Српске видљиво и у томе што су медији на Западу ангажовали пензионисане новинаре из времена грађанског рата у БиХ и да је по њима, он /Додик/ сад "нови монструм и то им није тешко доказати јер напросто, то је нормално за Србе да буду лоши".

       Додик је напоменуо да су се, ипак, околности промениле.

       „Признајем да нам је много лакше било борити се до пре овог сукоба у Украјини. Сада је нека друга атмосфера и они убрзавају причу против Републике Српске, јер рачунају да, док је овај сукоб у Украјини да им је створена околност у којој могу да нас додатно сатанизују", рекао је Додик.

       Он је подсетио да је Британија уложила шест милиона на Балкану за борбу против руског утицаја и указао да је западни утицај већи од руског.

       „Само браним српске интересе, интересе Републике Српске. Мислим да не смемо изгубити традиционалне пријатеље и да од ових који нам се намећу као нови пријатељи не добијамо ништа, осим даљег закључавања и сужавања", рекао је Додик.

       Он је поновио да неће мењати своју политику.  

       "Немам обавезу нити хоћу да мењам своју политику зато што је неки Британац тамо острашћен и мисли да треба да овлада ресурсима Сибира како би он лагодно живео, јер је научио да пљачка 300 година уназад - од Африке до Индокине, па сада, пошто су сви ресурси нестали, сад им треба Сибир у Русији да они извлаче нафту и плин по својим критеријумима", рекао је Додик.

       Он је указао да и Република Српска има проблем са плином и да не види зашто је проблем да га купује од Русије када то раде и Немачка, Аустрија и све друге европске земље.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари