Додик: Ми славили Дан Републике и мир, а муслимани прете својим паравојскама

„НАША ПРОСЛАВА ДАНА РЕПУБЛИКЕ НИЈЕ БИЛА СУПРОТНА НИ УСТАВУ БиХ НИ ДЕЈТОНСКОМ СПОРАЗУМУ“

* „Покушаји да се убије историјска чињеница да је Република Српска настала у миру, пре грађанског рата у БиХ, осуђени су на неуспех, јер такво фалсификовање историје не може проћи. Показали су то и грађани Републике Српске који су на достојанствен начин, песмом, не вређајући било кога, прославили Дан Републике

_________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је Република Српска достојанствено обележила свој дан, а у том обиљежавању учешће су узеле легалне и легитимне формације и организације Републике Српске.

       На молбу Срне да прокоментарише најаву муслиманске паравојне организације „Зелене беретке“, која окупља добровољце с почетка грађанског рата у БиХ, да су се „због стања у БиХ и сцена истих као 1991. и 1992. године“ одлучили за пријем нових чланова, Додик је рекао да за разлику од ФБиХ, у којој радикални елементи позивају на ревитализацију паравојних јединица из прошлог рата, попут "Зелених беретки", Република Српска је свој дан и своје деловање прославила у славу мира и постојања Српске, што није супротно ни Уставу ни Дејтонском мировном споразуму.

       „Покушаји да се убије историјска чињеница да је Република Српска настала у миру, пре грађанског рата у БиХ, осуђени су на неуспех, јер такво фалсификовање историје не може проћи. Показали су то и грађани Републике Српске који су на достојанствен начин, песмом, не вређајући било кога, прославили Дан Републике", истакао је Додик.

       Он је рекао то што је један празник постао разлог за позив на мобилизацију "Зелених беретки" и других муслиманских паравојски, хистерију политичара или оних који то покушавају да буду, није питање за нас који у миру користимо своја права.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари