Додик: Mени и Жељки санкције су увели Британци – вековни непријатељи српског народа

УПОЗОРИО: „ПОСЕГНУЛИ СУ ЗА САНКЦИЈАМА ДА БИ НА ВЛАСТ У СРПСКОЈ ДОВЕЛИ СВОЈУ АГЕНТУРУ“

* „То су урадили на захтев Младена Иванића, (Бранислава) Бореновића, (Игора) Црнатка и (Јелене) Тривић. Они су њихови обавештајни експоненти на простору Српске и то је учињено да се угрози моје и Жељкино кандидовање на појединачне функције на предстојећим изборима

* „Постоје доста уверљиви докази да је то та структура која је спремна и обећава да када се они доведу на власт да ће све учинити да се настави њихов континуитет разваљивања српског националног интереса

* „Користе своју немоћ да се обрачунају са (лидером Руске Федерације Владимиром) Путином, па сада нас двоје стављају да то радимо по налогу Путина. Путин је велики државник велике земље и нације и ми то поштујемо

________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да одлука Велике Британије да уведе санкције председнику Републике Жељки Цвијановић и њему донесена на захтев њихове експозитуре у БиХ која се зове ПДП.

       „То је на захтев Младена Иванића, (Бранислава) Бореновића, (Игора) Црнатка и (Јелене) Тривић. Они су њихови обавештајни експоненти на простору Српске и то је учињено да се угрози моје и Жељкино кандидовање на појединачне функције на предстојећим изборима", нагласио је Додик.

       Према његовим речима, стално јадиковање и прича да треба склонити Додика, а сад и Жељку Цвијановић, говори о томе да се овде покушава формирати нова политичка структура од стране обавештајаца, какви су Иванић, Бореновић, Црндак и Тривићка.

       "Зато постоје доста уверљиви докази да је то та структура која је спремна и обећава да када се они доведу на власт да ће све учинити да се настави њихов континуитет разваљивања српског националног интереса", појаснио је Додик.

       Он је рекао да му је врло драго што је предмет расправљања британске владе, али да је све што су рекли лаж.

       Додик је истакао да су Британци стари манипулатори и непријатељи српског народа, што им је, како је навео, рекао у низ наврата.

       „Кад год овде долази неки британски амбасадор, долази да ради против интереса Срба и Републике Српске. И то раде овде 200 година. Они овде покушавају да заштите неред који је направио Педи Ешдаун, а он је масовно кршио Дејтонски споразум, Устав и све чему се ми супротстављамо и не дозвољавамо да даље иде у континуитету", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

       Додик је навео да је јадна БиХ ако се на овај начин брани, те да ће, што се њега лично тиче, уживати у чињеници да не мора да се бакће са амбасадорима који долазе из Британије.

       Додик је истакао да се никад није бавио својим личним питањима него политиком забране рушења даљег Устава, те да је овде на сцени урушавање здравог разума.

       „Користе своју немоћ да се обрачунају са (лидером Руске Федерације Владимиром) Путином, па сада нас двоје стављају да то радимо по налогу Путина. Путин је велики државник велике земље и нације и ми то поштујемо", рекао је Додик.

       Он је додао да ће бити на истом правцу до оцене да његово остајање на функцији значи да тада настаје штета за Републику Српску.

       „Тада ћу бити спреман да се повучем. Сада мислим да требам свим својим расположивим снагама бранити се од лажи које промовишу Британци", рекао је Додик.

       Додик је подсетио да су Британци упутили захтев да се Срби прогласе геноцидним народом у прошлом веку и да тиме остве љагу на све, па и нерођену децу.

       „Неодржива је тврдња да ми рушимо Дејтонски споразум. Мала логичка анализа рекла би да лажу. Ми бранимо слово Дејтона, ништа друго не радимо, ако је то разлог да будемо политички елимисани у реду, али да знају да ми нећемо променити наш став“, истакао је Додик.

       Поручио је да неће престати да се бори за Републику Српску

       "Српска је за нас светиња и нећемо је напустити ни под каквим околностима, нисмо препаднути нит нам је неугодно. Имам нагон да подвикнем, али нећу јер би неки то искористили на погрешан начин. Нека су им сретне санкције, нисам мислио ићи у Лондон, нити имам шта тамо да тражим", рекао је Додик.

       Према његовим речима, Велика Британија је велики загађивач светске сцене, који промовише ратове и подржава Украјину да се сукоби са Русијом, те да своје санкције могу да објесе мачку о реп.

       Додик је навео и да очекује да ће пример Велике Британије следити Немачка и Холандија, а све с циљем да се на власт доведе њихов агент и послушник.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари