Додик Кавазовићу: У Српској нема постројавања паравојних формација јер – не постоје

ПОГЛАВАРУ ИЗ НАПИСАО: „НЕМА СМИСЛА ДА ЛАЖНИМ ИНФОРМАЦИЈАМА ШИРИМО НЕМИР“

* Додик је навео да ће бити захвалан ако Кавазовић с истом пажњом буде указивао на потребу мирног живота и безбедности немуслимана у Федерацији БиХ, који су неретко у протеклим годинама бивали нападнути или изложени разним непријатностима, додавши да ту посебно мисли на Србе повратнике

___________________________________________________________________

          СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик упутио је писмо поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу у којем је истакао да институције Републике Српске чине све да муслиманима, као и другим грађанима Српске омогуће сигурност, те да би желео да је тако и у другом делу БиХ.

          "Изузетнио цијеним што као вјерски поглавар изражавате забринутост за безбједност својих вјерника и тражите да се процесуирају сви који угрожавају њихову сигурност или сигурност њихове имовине. На то Вас између осталог позива и функција коју обављате.

          Информације, којима тренутно располажем, говоре да институције Републике Српске, на коју посебно алудирате у свом писму, чине све да муслиманима, баш као и свим другим грађанима Републике Српске омогуће и личну и сигурност њихове имовине", истакао је Додик у писму.

          Он је нагласио да у Републици Српској није и неће бити толерисано било какво насиље, без обзира да ли је мотивисано националним, верским или неким другим мотивима, саопштено је из кабинета српског члана Председништва БиХ.

          "Институције треба да раде свој посао и на то их не би требало посебно позивати ни с позиције реиса, ни с позиције члана Предсједништва или било ког законодавног нивоа власти. Закони у Републици Српској, а ја бих желио да је тако и у другом дијелу БиХ, обавезују институције да дјелују против било ког појединца који те исте законе не поштује", нагласио је Додик.

          Он је рекао да жели да верује да је Кавазовић у незнању написао да се у Републици Српској постројавају паравојне формације, с обзиром на то да такве формације не постоје у Српској.

          "Због мира, суживота и толеранције било би добро да у оваквим обраћањима и ви и ми пазимо какву терминологују користимо, јер и ова преписка би требало да буде у функцији позивања на мир и безбједност. Сигуран сам да ћете се сложити са мном да нема смисла да лажним информацијама ширимо немир, а позивамо се на мир", истакао је Додик у писму упућеном Кавазовићу.

          Додик је навео да ће бити захвалан ако Кавазовић с истом пажњом буде указивао на потребу мирног живота и безбедности немуслимана у Федерацији БиХ, који су неретко у протеклим годинама бивали нападнути или изложени разним непријатностима, додавши да ту посебно мисли на Србе повратнике.

          "Увјерен сам да ћемо, свако са своје позиције, и убудуће чинити све да на овим просторима влада мир и узајамно поштовање", поручио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик у писму упућеном поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу.

          (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари