Додик: Кад ме чува МУП Српске – осећам се безбедним, прилагодићу се појачаним мерама

„ОНИ ИЗ НАШЕ ОПОЗИЦИЈЕ КОЈИ СУ СА БРИТАНЦИМА И АМЕРИКАНЦИМА ПРИСТАЈУ – ДА НЕМА СРПСКЕ“

* „Често чујем да ме неко жели угрозити. Разумем да је то због мојих ставова везаних за одбрану Републике Српске и резултат атмосфере која се направила у БиХ коју су генерисали муслимани и њихови политички представници, а прије свега опозиција оличена у ПДП-у и њиховим првацима

* „Странцима су стално сугерисали како треба да се склони Додик, како је ово диктатура, режим, што ништа није тачно. Не може да буде ни диктатура, а ни режим ако сте у позицији да немате војску, да немате обавештајне службе, судове, да нема репрекусија било које врсте

_____________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик за РТРС је рекао поводом информација о могућој угрожености њега и његове породице, да ако га чува МУП Српске, осећа се безбедним.

       - Све информације које сам добио долазе од стране МУП. Поштујем изворе које су они предочили. Са неколико страна је достављена идентична информација о мојој могућој угрожености. У наредним данима пратићу на који начин се развија та активност - истакао је Додик.

       Каже да ће се у складу са препорукама МУП-а прилагодити потребама појачане безбедности.

       - Често чујем да ме неко жели угрозити. Разумем да је то због мојих ставова везаних за одбрану Републике Српске и резултат атмосфере која се направила у БиХ коју су генерисали муслимани и њихови политички представници, а прије свега опозиција оличена у ПДП-у и њиховим првацима - рекао је Додик.

       Он је указао да је то атмосфера у којој су они странцима стално сугерисали како треба да се склони Додик, како је ово диктатура, режим, што, како је рекао, ништа није тачно.

       - Не може да буде ни диктатура, а ни режим ако сте у позицији да немате војску, да немате обавештајне службе, судове, да немате репрекусију било које врсте - рекао је Додик.

       Да је то режим, диктатура, Додик је упитао - одакле њима могућност да тако слободно и необавезно говоре неистине широм света?

       Он је навео да се из њихових изјава, гдје год су били, види да су охрабривали Немце, Британце, Американце, обећавајући да ће учинити све када они наводно дођу на власт да нормализују Републику Српску која ће с њима сарађивати.

       - То значи, ко с њима сарађује - нема Републике Српске. И то је разлика између нас - рекао је Додик и додао да је припрема урађена.

       Министарство унутрашњих послова Републике Српске је, на основу информација добијених од партнерских служби о могућности угрожавања безбедности српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и његове породице „од одређене групације“, подигло обезбеђење на највиши ниво, саопштено је јутрос из МУП-а Српске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари