Додик: И Крис Марфи папагајски понавља америчке испране приче уперене против Срба

ОСВРНУО СЕ НА ИЗЈАВУ АМЕРИЧКОГ СЕНАТОРА  ДА ПРЕТИ ДА ЋЕ ФОРМИРАТИ „СРПСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ“

* „Као да нисмо били на истом састанку. Матрица коју деценијама прате званичници и медији САД показује да за Србе на Западу нема правде

_______________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је изненађен изјавом сенатора САД Криса Марфија којом потпуно дезавуише јавност дајући коментар који скоро да нема никакве везе са стварношћу и изјавама које су дате током јучерашњег састанка и за које постоје уредно вођене забелешке.

       „Као да нисмо били на истом састанку. Ова матрица коју деценијама прате званичници и медији САД показује да за Србе на Западу нема правде и да смо народ који је, по њиховом мишљењу, потребно дисциплиновати, ако треба и потпуно недемократским методама, лажима и претњама. Заиста сам разочаран", рекао је Додик Срни замољен да прокоментарише изјаву Марфија да српски члан Председништва, како каже, прети да ће успоставити властите српске институције које би, како каже, лако могле довести до сукоба.

       Додик је рекао да кад год долазе високи званичници, а поготово из САД, пробуди се нада да ће неко од њих имати храбрости да дешавања и појединце у БиХ назове правим именом.

       „На жалост, сваки тај сусрет донесе само папагајско понављање исте, медијски испране приче која наноси штету не само Србима и Републици Српској, него и БиХ у целини", закључио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари