Додик: Главни проблем је како сачувати Србију од оних који не желе да одлучује као суверена земља

У КРАЉЕВУ: НАТО НЕЋУ ОПРОСТИТИ СЛОЧИНЕ И ЗАТО НИКАДА НЕЋУ ПРИСТАТИ ДА БУДЕО ДЕО ТЕ АЛИЈАНСЕ

* „Морам да кажем и ово јер нисам човек који прећуткује. Проблем кје ако да сачувамо Србију од оних који желе да је одвуку на своју страну. Како је сачувати од оних који желе да се определи и каже ово или оно, који не желе да оставе Србију да самостално и слободно одлучује као суверена земља. То је главно питање нашег времена

* „Безочници из НАТО савеза са оним њиховим портпаролом змијског и фашистичког изгледа, говорили су нам да је то операција хуманитарног карактера, а да су деца колатерална штета. Преварио сам се када сам очекивао да ће се ти људи извинити. Они уживају у сећању на то и мисле да су јунаци оног, али и овог времена

* „Србија се - развијајући се - одужује онима који су гинули за њу. Данас је најважније јединство српског народа.  Ми смо Срби било где да живимо. Српски народ из Републике Српске припада јединственом српском народу и не постоје `босански Срби`, `косовски Срби`, `хрватски Срби`, већ само Срби

  ______________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је, у обраћању на централној манифестацији у Краљеву поводом Дана сећања на страдале у НАТО агресији, да су Срби слободарски народ који никада неће заборавити жртве агресије, те да он никада неће опростити овај страшан злочин.

       - Нећу им опростити и зато никада нећу пристати да будемо део тог савеза - поручио је Додик.

       Он је подсетио на злочиначки поход НАТО у два наврата на слободарски српски народ и Републику Српску и Србију.

       Додик је упитао какве је везе с ратом имало рушење школа, вртића и убијање деце, за коју су рекли да су колатерална штета током НАТО агресије.

       - Ти безочници из НАТО савеза са оним њиховим портпаролом змијског и фашистичког изгледа, говорили су нам да је то операција хуманитарног карактера, а да су деца колатерална штета. Преварио сам се када сам очекивао да ће се ти људи извинити. Они уживају у сећању на то и мисле да су јунаци оног, али и овог времена - рекао је Додик.

       Додик је истакао да је научен да прашта, али да неке ствари не може опростити.

       - То је било само испробавање нове технике. Како дете умире које ништа не разуме? Како је то? Да ли они који су то радили и гађали ту децу имају икаквог обзира? Имају ли душу? Како спавају? - упитао је Додик.

       Он је нагласио да је НАТО посејао много штете, али да живот треба наставити са ранама и болом за изгубљенима. Додао је да се Србија - развијајући се - одужује онима који су гинули за њу, те да је данас најважније јединство српског народа

       - Србија је наставила свој пут. Ми смо Срби било где да живимо - рекао је Додик, додавши да српски народ из Републике Српске припада јединственом српском народу и да не постоје "босански Срби", "косовски Срби", "хрватски Срби", већ само-  Срби.

       Наступ је завршио речим: „Морам да кажем, јер нисам човек који прећуткује. Није проблем ово за десет дана, него је проблем како да сачувамо Србију од оних који желе да је одвуку на своју страну. Како је сачувати од оних који желе да се определи и каже ово или оно, који не желе да оставе Србију да самостално и слободно одлучује као суверена земља.То је главно питање нашег времена“.

       У Краљеву је, уз присуство највиших званичника Србије и Републике Српске, обележен Дана сећања на страдале у НАТО агресији.

       НАТО агресија на Савезну Републику Југославију почела је 24. марта 1999. године и трајала је 78 дана. Током агресије, кориштена су убојита средства забрањена међународним конвенцијама, укључујући касетне бомбе и гранате пуњене осиромашеним уранијумом.

       У великим цивилним разарањима убијено је неколико хиљада људи, а више од 6.000 задобило је озбиљне повреде, које су у великом броју изазвале трајни инвалидитет.

       https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=467902

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари