Додик Гласу Америке: Ма какав рат у БиХ, нема од рата ништа

НИСМО ЛИШЕНИ ГЛУПОСТИ ЗВАНЕ  ТЕРОРИЗАМ, АЛИ ГРАЂАНСКИ РАТ НИЈЕ МОГУЋ“

* „Чинећи добро Републици Српској, чинимо добро и БиХ. Често у Сарајеву сретнем људе који ми честитају што смо направили ауто-пут од Добоја до Бањалуке и према Градишци

__________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у интервјуу за Глас Америке да “нема ништа од рата”, те да се мора сачувати мир и дати људима могућност да одлучују.

         На питање да ли старије генерације имају разлога за страх од евентуалног сукоба Додик је рекао:

         “Ма какав рат, нема од рата ништа. Глобални развој ситуације у том погледу могао би можда нешто да овде нама испоручи, али ови унутрашњи наши односи не могу произвести такву врсту приче. Ми нисмо лишени глупости зване тероризам, али рат неки грађански, међу људима овдје, ние могућ. Ја и схватам своју улогу, управо да се без обзира на тешке политичке теме сачува првенствено мир и да се људима да могућност да одлучују, али и да би једнако погубно за све била било каква ескалација. Погрешно се разуме да моја генерација живи у некој кризи која се идентификује од 1991. године. Треба томе додати 20 претходних година Југославије која је била у кризи. Ми смо овде изложени сталним утицајима неке врсте кризе, која је самим тим ратом испразнила ту врсту агресије и скупила се”.

         Додик је додао да је у “ФБиХ кроз медије створена прича да Република Српска даноноћно ради нешто лоше”.

         “Мислим да максималистички приступ нико овде не може да гаји. Створена је нека врста приче, посебно у медијима у Федерацији о томе како Република Српска даноноћно ради како би направила лоше. Ми, чинећи добро Републици Српској, чинимо добро и БиХ. Често у Сарајеву сретнем људе који ми честитају што смо направили ауто-пут од Добоја до Бањалуке и према Градишци. Има и многих који сад из Сарајева путују према Загребу тим путем, наравно и нема никакве разлике. Свима је доступно”, рекао је он.

         (Н1)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари