Додик: Ескобар и њему слични западни мешетари држе БиХ у инвалидном стању

РЕКАО ДА СУ ЕСКОБАР И СЛИЧНИ ОД БиХ НАПРАВИЛИ ЦРНУ РУПУ ЗА ИНВЕСТИТОРЕ

* Упозорио да је БиХ нефункционална због измена Дејтонског мировног споразума које су силом спровели високи представници, а не зато што је тако одлучио један политичар или један народ

____________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је због Габријела Ескобара и њему сличних мешетара који су правили каријере и увећавали богатство на БиХ, она дошла у ситуацију да је међу „лошим вестима Балкана“.

       На молбу да прокоментарише изјаву америчког специјалног изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара да је БиХ изузетак из свих добрих вести о Западном Балкану, Додик је одговорио да су сви међународни представници и разни изасланици чинили све да БиХ остане у инвалидном стању да би се они појављивали с помагалима да она прохода.

       "Својим лошим извештајима, које су подржавали и медији које они финансирају, од БиХ су направили црну тачку за инвеститоре и данас они причају о БДП БиХ. Дејтонски мировни споразум, за који се залажу Срби и Хрвати, а ево чујем кроз Ескобара и званични Вашингтон, неће муслимани, управо они који уживају подршку државе у којој се ни Ескобару није мрско бавити 30 година политиком", указао је Додик.

       Он је нагласио да БиХ није функционална због измена Дејтонског мировног споразума које су силом спровели високи представници, а не зато што је тако одлучио један политичар или један народ.

       „Кад смо већ код способности политичара и њиховом ангажовању у приватном сектору, предлажем Ескобари да крене од себе. Само му напомињем да приватни сектор не ознаје санкције које су тренутно његово основно средство за рад", истакао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари