Додик: Џаферовић бошњачки рад на исламској држави БиХ маскира нападом на Додика и Русију

ПОДСЕТИО ДА ЈЕ БОШЊАЧКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ БИО – УВОЗНИК ЏИХАД-БОРАЦА У БиХ

* Поводом Џаферовићеве тврдње да је Додик шест дана након повратка из Москве отпочео напад на уставни поредак БиХ, српски члан Председништва нагласио да је то инфантилна и лажна конструкција и да је Џаферовићева замисао да лажима ушићари нешто на политичкој сцени

* „Са таквом логиком није више ни заслужио од места чувара столице у Председништву БиХ

__________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Шефик Џаферовић, иначе увозник џихад бораца у БиХ, покушава да политику своје партије, која има за циљ исламску државу, замаскира Додиком и Руском Федерацијом.

       На молбу да прокоментарише Џаферовићеву изјаву да је Додик шест дана након повратка из Москве отпочео напад на уставни поредак БиХ, српски члан Председништва је нагласио да је та инфантилна конструкција лажна и Џаферовићева замисао је да лажима ушићари нешто на политичкој сцени.

       "Са таквом логиком није више ни заслужио од места чувара столице у Председништву БиХ", истакао је Додик.

       Џаферовић је навео да "нас Додик жели вратити у 1995. годину када су се сви у БиХ гледали преко нишана. То је опасно и то се мора зауставити. Одговорност за то имају прије свега НАТО и Европска унија".

       Додик је изјавио да је забрана уласка у БиХ универзитетском професору Милошу Ковићу одлука једног човека, чију смену муслимани не дозвољавају управо због таквих ставова.

       Коментаришући изјаву директора Обавештајно-безбедносне агенције (ОБА) Османа Мехмедагића да је тај случај само "један од хиљаде", Додик је истакао да је то невероватно, те да у томе ужива ПДП, чији кадар ништа није учинио да заштити српске научнике и књижевнике, професоре и многе друге.

       „Али, дозвољавају да са свих страна у БиХ улазе разни носиоци идеологија исламског фундаментализма, исламске државе и много чега другог и у том погледу апсолутно нема критеријума", рекао је Додик.

       Нагласио је да је у овом случају реч о одлуци једног лица у БиХ, те да би било трагично да је у томе учествовао и српски кадар који се више не би могао назвати на тај начин.

       „Не може се рећи да српском националном бићу и националном интересу припада неко ко је спреман да да своју сагласност да се једном професору, какав је Ковић, забрани улазак, пре свега у Републику Српску.

       Колико ја знам, он ни не иде у Федерацију БиХ", рекао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари