Додик: Драго ми је што чак и Харадинај доживљава Републику Српску као државу

НЕ МОЖЕ НА ОВАКО МАЛОМ ПРОСТОРУ ДА ЈЕДНА ПОЛИТИКА ВАЖИ ЗА „КОСОВО“, А ДРУГА ЗА СРПСКУ

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да му је драго да премијер Косова Рамуш Харадинај доживљава Републику Српску као државу, чак и ако је злурадо персонализује на начин да је зове "Додик држава".

         На молбу Срне да прокоментарише Хараднајеву изјаву да свима мора да буде јасно да "Додик државе" неће бити на Косову, Додик је рекао да до коначног договора Београда и Приштине, који ће бити прихватљив за све, остаје чињеница да је Република Српска један од два саставна дела БиХ, а да je Косово и Метохија саставни дeо Србије.

         "Харадинај је ипак у једном делу у праву када промишља на начин да решење косовског питања везује за Републику Српску и БиХ, јер је свима јасно да на овако малом простору не може бити прихватљива ни одржива политика двоструких стандарда", нагласио је Додик.

         Харадинај је изјавио да ће се са немачким канцеларом Ангелом Меркел сусрести 6. јуна у Берлину и да ће у наредном периоду фокус бити на спречавању настанка "Додик државе" на Косову.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари