Додик: Драги Ноле, заустављају те јер си Србин, али је само Србин могао стићи тако високо

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ПИСАО НАЈБОЉЕМ ТЕНИСЕРУ СВЕТА

Уручио Новаку орден Републике Српске на ленти

* „За нас у Републици Српској нема дилеме да је на сцени политичка одлука и да се добрим делом пуно тога у Аустралији срамно издешавало јер си Србин. Тим више је твоја жртва, спортска и лична, и твоја постојаност и верност себи, одржана у трајању целог срамног и монтираног процеса, за нас још сјајнија и значајнија

* „Ми у Републици Српској, навикли на ускраћивања права сваке врсте, навикли на разне насртаје на идентитет, на све могуће нападе и етикетирања најпогрднијим именима, у твојој појави и начину на који си поручио свету ко си и одакле си, одједном смо постали важни, опет бескрајно поносни и убеђени да је само Србин могао отићи тако далеко и високо, уз помоћ властитог труда, одлучности, вере и сна. И тако ће, Ноле, остати заувек

____________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да је Новак Ђоковић понос нације и да је народ Републике Српске увек био и остаће уз њега.

       У писму упућеном Новаку Ђоковићу након што је Федерални суд Аустралије одбацио жалбу најбољег светског тенисера на укидање визе, Додик је навео да је Новак Ђоковић, од почетка спортске каријере, за многе људе на планети, а за нас у Републици Српској посебно, био и остао много више од спортисте.

       „Драги Ноле, Срби из Републике Српске су са нестрпљењем и надом ишчекивали дан и сат одлуке. Иако у нади да ће коначна одлука бити позитивна за тебе и да ћеш бити у прилици да по десети пут освојиш турнир у Аустралији и тиме одмах и заувек ставиш тачку на дискусију ко је најбољи свих времена. За нас у Републици Српској свако полемисање о томе ко заслужује титулу најбољег свих времена је сувишно, јер си за нас, Ноле, то несумњиво, Ти", поручио је српски члан Председништва БиХ.

Заједно певали на свадби џудо-шампиона Немање Мајдова

       Он је нагласио да је начин на који је Ђоковић пронео светом позитиван глас и слику о нама и постао узор милионима младих широм свијета, за сваку је похвалу и дивљење.

       „Ми у Републици Српској, навикли на ускраћивања права сваке врсте, навикли на разне насртаје на идентитет, на све могуће нападе и етикетирања најпогрднијим именима, у твојој појави и начину на који си поручио свету ко си и одакле си, одједном смо постали важни, опет бескрајно поносни и убеђени да је само Србин могао отићи тако далеко и високо, уз помоћ властитог труда, одлучности, вере и сна. И тако ће, Ноле, остати заувек", истакао је Додик.

       Он је оценио да су дешавања у последњих десетак дана, од тренутка Ђоковићевог уласка у Аустралију ради учешћа на турниру Аустралијан опен, срамота за институције и појединце државе Аустралије и све оне који подржавају њихово сраман став и понашање.

       „Али, нису на твоју срамоту, Новаче. По ко зна који пут показао си од чега си саздан! Показао си опет да си међу најбољим синовима које је овај народ изнедрио кроз векове. За нас у Републици Српској нема дилеме да је на сцени политичка одлука и да се добрим делом пуно тога у Аустралији срамно издешавало јер си Србин. Тим више је твоја жртва, спортска и лична, и твоја постојаност и верност себи, одржана у трајању целог срамног и монтираног процеса, за нас још сјајнија и значајнија", истакао је Додик.

       Он је указао да је тиме што му је неправедно одузето право да се такмичи на аустралијском турниру и освоји га по десети, рекордни пут, изгубио не само Новак као спортиста, већ и наш народ, али и сам турнир, сви Аустралијанци, а сигурно и сви правдољубиви људи света, без обзира да ли познају и прате тенис и успехе Новака Ђоковића или не.

       „Али, оно што смо сви у овоме сигурно добили јесте потврђена свијест о величини твог талента који сије страх међу ривалима, и свест о величини твоје личности која ће смоћи снаге да преброди чак и овај, један од најтежих и најзахтевнијих мечева твоје каријере. Жив и здрав нам био, Ноле! Желимо ти још пуно трофеја и побједа на свим пољима!", поручио је Додик у писму упућеном Новаку Ђоковићу.

       Он је српском тенисеру и његовим најмилијим пожелео да ово тешко поглавље живота оставе иза себе и да заједно што пре пронађу изгубљени спокој и мир.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари