Додик: Дан Републике је наш интегративни празник – славићемо га сваке године у другом граду

НАГЛАСИО ДА ЋЕ СЕ 9. ЈАНУАР ОБЕЛЕЖАВАТИ – ШТА ГОД О ТОМЕ МИСЛИЛИ ТУРИСТА ШМИТ И ОСТАЛИ

* Председник РС позвао грађане Источног Сарајева и госте да 9. јануара у том граду присуствују дефилеу безбедносних и невладиних организација. Навео је да ће ове године свечани дефиле поводом 9. јануара бити одржан у Источном Сарајеву, док ће дан раније у дворани "Борик" у Бањалуци бити одржана академија, а након тога и пријем који организују институције Републике Српске

________________________________________________________        

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће Српска обележавати и славити Дан Републике и да ће централна свечаност сваке наредне године бити одржавана у другом граду, чиме се жели показати да је то интегративни празник који представља читаву Републику Српску.

       Додик је рекао да они који оспоравају празник Републике Српске могу да раде шта хоће, а да ће Српска Дан Републике обележавати и славити.

       - Да ли га не подржавају "туристи" какав је /Кристијан/ Шмит, то нас не занима. Ми смо наше одлуке о томе донели и 9. јануар се не може помјерити - рекао је Додик.

       Председник Српске је позвао грађане Источног Сарајева и госте да 9. јануара у том граду присуствују дефилеу безбедносних и невладиних организација поводом Дана Републике.

       Он је подсетио да ће ове године свечани дефиле поводом 9. јануара бити одржан у Источном Сарајеву, док ће дан раније у дворани "Борик" у Бањалуци бити одржана академија, а након тога и пријем који организују институције Републике Српске.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари