Додик Борељу: Српска неће издвајање из БиХ - све што ради, ради по Уставу БиХ

НАГЛАСИО: ОНИ КОЈИ ГОВОРЕ О РАСПАДУ БиХ НЕ ДОПРИНОСЕ СТАБИЛИЗАЦИЈИ ПРИЛИКА

* Пренeо му: „БиХ је потребна темељна унутрашња расправа... Република Српска је заинтересована за европски пут БиХ и даће пуни допринос на том путу, али само тражи да у том процесу буде видљива

_________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик упознао је данас високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља са актуелном ситуацијом у БиХ, за коју је оценио да је комплексна и да захтева темељну расправу унутар земље.

       Додик је информисао Бореља да Република Српска не предузима активности које су супротне Уставу БиХ нити било шта што би довело до дисолуције БиХ, те да сви који помињу распад БиХ не доприносе стабилизацији прилика у БиХ.

       У телефонском разговору са Борељом, Додик је истакао да Република Српска подржава договор Хрвата и Бошњака по питању избора чланова Председништва и Дома народа, саопштено је из кабинета српског члана Председништва БиХ.

       „Република Српска је заинтересована за европски пут БиХ и даће пуни допринос на том путу, али само тражи да у том процесу буде видљива", истакао је Додик.

       Српски члан Председништва БиХ захвалио је Борељу на директном интересовању за виђење ситуације у БиХ из Републике Српске.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари