Додик: БиХ и по Уставу БиХ и по Дејтону нема имовину – неће имати чак ни закон о њој

УСТАВНИ СУД БиХ НЕ МОЖЕ ДА ОДРЕДИ ТИТУЛАРА ИМОВИНЕ НИТИ ПРОЦЕДУРЕ, А ТО ПОКУШАВА ЈЕР ЈЕ БиХ НАКАРАДНА

 

* „Био сам 1998-ме председник Владе Републике Српске када је међународни фактор тог времена рекао да приватизацију воде ентитети јер имовина припада ентитетима

_________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да питање закона о имовини БиХ никада неће доћи на дневни ред и да имовина по Уставу и Дејтонском споразуму несумњиво, без икакве потребе за доказивањем, припада ентитетима.

          Када је реч о захтјеву члана Председништва БиХ Дениса Бећировића Правобранилаштву БиХ за информацију о томе шта је "предузело у погледу правне заштите државне имовине и имовинских интереса државе у вези с извршењем коначних и обавезујућих одлука Уставног суда БиХ", Додик је рекао да БиХ не треба да има ни правобранилаштво, које је наметнуто, као и да нема имовину и да могу да раде шта хоће.

          - Српска је располагала том имовином уназад неко време, извршила је приватизацију државних предузећа и банака и све то било је тумачено од ОХР-а на тај начин у тим годинама - рекао је Додик.

          Он је рекао да је 1998. године био председник Владе Републике Српске када се то питање ломило и да зна да је међународни фактор тог времена рекао да приватизацију воде ентитети јер имовина припада ентитетима.

          Додик је нагласио да Уставни суд није тај који може да одреди титулара, не може да одреди процедуре, да Уставни суд није ништа и да не може да доноси привремене мере.

          - Зато је БиХ накарадна, зато је БиХ неуспешна и зато БиХ не може успети - указао је Додик.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=506742

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари