Додик: Русија онемогућава Инцково лагање против Републике Српске

У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ ОЦЕНИО ДА ЈЕ СРПСКА - СВЕ ВИДЉИВИЈА У СВЕТУ

 

        ДАНАС се завршава тродневна посета председника Републике Српске Милорада Додика Русији и Санкт Петербургу.

        - Република Српска је на Међународном економском форуму добро представљена и постаје све видљивија у свету - изјавио је председник Српске.

        Додик је навео да Српска задржава пажњу важних људи у Русији и да је то за њу веома важно.

        - За Републику, која је окружена са доста проблема везаних за свој политички статус у самој БиХ и у поимању других, пре свега Запада, веома је важно да овде буде на прави начин представљена - рекао је председник Српске.

        Он је истакао да Русија указује Савету безбедности УН на све релевантне информације, када је реч о извештајима о БиХ. - Русија не оклева да обавести Савет безбедности о релевантним информацијама и не дозвољава да лажи високих представника, пре свега господина Инцка то поремете - навео је Додик.

        Председник Српске је нагласио да је током посете Русији и учешћа на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу разговарано о бројним привредним питањима и сарадњи са руским компанијама.

       - Синоћ смо разговарали са представницима „Зарубежњефти“ и поново је ојачано наше уверење да заједничка сарадња, везана за Рафинерију уља и нафте и дистрибутивни систем нафтних деривата, има шансу да се развија и да нема наговешатаја да би тај систем могао бити угрожен, како то неки спекулишу - закључио је Додик.

        РТРС        

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари