Заинтересованим за „Галенику“ остављен рок до 16. августа да отклоне недостатке у понудама

ПРЕГОВОРИ СА ПРВОРАНГИРАНИМ ПОНУЂАЧЕМ ТРАЈАЋЕ НАЈДУЖЕ ТРИ МЕСЕЦА

        КОМИСИЈА за спровођење поступка стратешког партнерства за фармацеутску компанију Галеника утврдила је да документација коју су доставила сва три понуђача садржи одређене недостатке који треба да буду исправљени најкасније до 16. августа 2016, саопштило је данас Министарство привреде.

        Како се наводи, ради се о формалним недостацима и комисија је у складу са Уредбом о стратешком партнерству оставила накнадни рок за њихово исправљање.

        „По истеку наведеног рока, Комисија ће приступити отварању финансијске понуде оних понуђача који буду доставили документацију у складу са правилима поступка стратешког партнерства“, истиче се у саопштењу.

        Подсећа се да по констатовању уредности достављене допунске документације и отварања финансијских понуда, Комисија утврђује ранг листу, а коначну ранг листу усваја Влада Србије и проглашава најповољнијег понуђача, док преговори са прворангираним понуђачем трају најдуже 90 дана.

        Тендер за избор стратешког партнера за Галенику који ће докапитализацијом стећи власништво од 25 одсто у Галеници, по цени од најмање седам милиона евра, објављен је 4. априла.

        Понуде су доставили Cadila Pharmaceuticals Limited из Индије, EMS S.A. из Бразила и Конзорцијум Frontier Pharma Limited из Велике Британије и LLC NPA Petrovax Pharm из Русије.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари