САД ИМАМО И АРАПСКУ БАНКУ: „Мирабанк, акционарско друштво Београд”

НИШТА НАМА БЕЗ ИСЛАМА: ПРЕТХОДНА ВАЛСТ НИЈЕ МОГЛА БЕЗ АЗЕРБЕЈЏАНА, ОВА НЕ МОЖЕ БЕЗ ЕМИРАТА

         ИЗВРШНИ одбор Народне банке Србије дао је данас прелиминарно одобрење за оснивање банке из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) у Србији, која ће код нас пословати под именом „Мирабанк, акционарско друштво Београд”, саопштено је из централне банке.

         Прва фаза у поступку оснивања ове банке је завршена, наведено је у саопштењу, а након ове, према НБС, следи фаза давање дозволе за рад банке.

         Док банка не добије дозволу, оснивач може у име банке у оснивању да обавља само послове који се односе на испуњење услова који су неопходни како би добили дозволу за рад и за упис у регистар. Тек након тога ће, како је наведено, моћи да отпочне са редовним пословањем на територији Србије.

         „Од 2008. ово је прва гринфилд инвестиција у банкарском сектору Србије”, наведено је у саопштењу.

         НБС подсећа да је оснивач део међународног конгломерата познатог као „Ројал група”, чије је седиште у Абу Дабију, УАЕ.

         „Ројал група” је почела са радом крајем 1990-тих година, а данас је једна од највећих компанија и инвестиционих холдинга у УАЕ, присутна у државама Блиског истока, САД, Европе, Азије, Африке и Јужне Америке. Чини је око 80 малих, средњих и великих предузећа, и запошљава више од 15.000 људи на међународном нивоу.

         Група улаже у различите привредне и јавне субјекте у секторима који укључују финансије, производњу, непокретности, угоститељство, образовање, здравствену заштиту, технологију и медије.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари