Руски трговински ланац „Дикси” шири увоз из Србије и на конзервирано воће и поврће

ОЧЕКУЈЕ СЕ ДА ПРВЕ (ПОВЕЋАНЕ) ИСПОРУКЕ ЗА РУСИЈУ КРЕНУ ВЕЋ НАРЕДНЕ НЕДЕЉЕ

         РУСКИ трговински ланац Дикси, који има више од 2.000 малопродајних објеката у својој земљи, заинтересован је за повећање увоза воћа и поврћа из Србије, за проширење асортимана српске робе у њиховим објектима на конзервирано воће и поврће и очекује да прве испоруке за Русију крену већ следеће недеље.

         Заинтересованост за већим увозом српског воћа и поврћа пренели су представници Диксија потпредседнику Владе Србије и министру трговине, туризма и телекомуникација Расиму Љајићу који се данас састао делегацијом тог руског трговинског ланца, коју је предводио потпредседник за логистику и међународну сарадњу Марат Магкејев.

         Како је саопштено из кабинета потредседника Владе, Дикси, трећи по величини трговински ланац у Русији, до сада је увозио мале количине ове робе из Србије, али након што је Русија увела санкције на увоз прехрамбених производа из ЕУ, компанија је заинтересована да се на првом месту повећа увоз воћа и поврћа из Србије, али и да се асортиман српске робе у њиховим објектима прошири и на конзервирано воће и поврће.

         Представници трговинског ланца Дикси данас ће одржати састанак са највећим произвођачима и извозницима воћа и поврћа у Србији.

         Након састанка очекују да ће потписати прве уговоре са српским партнерима и најављују да ће у том случају прве испоруке робе за Русију кренути већ следеће недеље, наведено је у саопштењу Министарства трговине.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари