Први потез новог директора Фолксвагена - суспензије ресорних директора

НОВИ БОС МАТИЈАС МИЛЕР „ИМА ЈАКЕ СТРАТЕШКЕ, КОРПОРАТИВНЕ

И ДРУШТВЕНЕ КВАЛИТЕТЕ“

     Матијас Милер

        НЕМАЧКА аутомобилска компанија Фолксваген (VW) суспендовала је данас директоре својих кључних брендова „аудија“ и „поршеа“ задужене за сектор истраживања и развоја, саопштили су неименовани извори упознати са ситуацијом.

        Надзорни одбор VW -а је прошлог петка одлучио да суспендује поједине запослене (не наводећи њихова имена) док не буду разјашњени детаљи око VW-овог скандала са лажирањем података о емисији штетних гасова, преноси Ројтерс.

        Акције VW-а су, како извештава AFP, јутрос наставиле да падају на Франкфуртској берзи, потонувши 6,6 одсто на 100,20 евра.

        Британска агенција је прошлог четвртка јавила да ће VW отпустити водеће људе у компанији, у оквиру настојања да се опорави од скандала.

        Надзорни одбор VW-а је у петак именовао Матијаса Милера, шефа Поршеа, за новог генералног директора компаније, након одласка са те функције Мартина Винтеркорна.

        „Матијас Милер има јаке стратешке, корпоративне и друштвене квалитете“, рекао је актуелни председник VW-а Бертхолд Хубер на прошлонедељној конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари