„Мерцедес“ неће уводити санкције Русији јер схвата да би их увео - себи

ТОКОМ ПРВИХ ШЕСТ МЕСЕЦИ 2014. ПОВЕЋАО ПРОДАЈУ

НА РУСКОМ ТРЖИШТУ ЗА 40 ОДСТО

Дитер Зеце

  • Вилхелм БЕНЗЕСЕН из корпорације „Дајмлер“: „Нама је потребан гас за производњу, а Русима готови производи. У међувремену смо ипак отворили фабрику у Русији због пореза и царине. Наш производ је 30 одсто јефтинији, а запослили смо, за почетак, 600 радника“

          НЕМАЧКА аутомобилска индустрија неће уводити санкције Русији, рекао је директор „Мерцедеса“ Дитер Зеце, који не верује да би то дало одређене резултате, већ да би санкције само успориле раст који је свима потребан.

          Само „Мерцедес“ је у првих шест месеци повећао продају на руском тржишту за 40 одсто, а укупна инвестиција већих немачких фабрика у Русији прелази 10 милијарди евра у последњих пет година, пренео је РТС.

          Процене говоре да би, уколико трговина са Русијом стане, око пола милиона Немаца остало без посла.

          Зеце је на презентацији нове целокупне гаме доставних возила изнео податке да су Русија и Јужна Америка једини делови света где се продаја може ширити, као и Кина у којој да би се продао производ, морате имати заједничку инвестицију са домаћим партнером.

          Према његовим речима, раст руског тржишта у сегменту комерцијалних возила је и раст европског тржишта.

           „Са аргентинском владом постигли смо споразум да отворимо фабрику са 1.500 запослених, али тражимо да наш аутомобил има статус домаћег возила и да на његово склапање не плаћамо царину и порез. Аргентина ће нам изаћи у сусрет јер ће то смањити незапосленост“, рекао је Зеце за РТС.

          Вилхелм Бензесен из Корпорације „Дајмлер“ такође сматра да је најбољи начин сарадње - размена.

           „Нама је потребан гас за производњу, а Русима готови производи. У међувремену смо ипак отворили фабрику у Русији због пореза и царине. Наш производ је 30 одсто јефтинији, а запослили смо, за почетак, 600 радника“, рекао је Бензесен.

          Тањуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари